x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

13 Ian 2009   •   00:00

13 ianuarie 2009



MASA DE PRÂNZ
Acordaţi mai mult timp mesei de prânz şi veţi fi mai sănătoşi, susţin nutriţioniştii americani ai Universităţii Minnesota. Ei au observat că există o legătură între timpul alocat prânzului şi obiceiurile alimentare. Astfel, mâncatul pe fugă este asociat unui consum crescut de alimente nesănătoase, precum cele de tip fast-food.

GENĂ
Pofta de mâncare exagerată este cauzată de nişte variante ale genei FTO, prezentă la peste 50% din populaţia Europei. Potrivit oamenilor de ştiinţă londonezi, persoanele care au variantele acestei gene sunt tentate să mănânce cu 100 de calorii mai mult decât celelalte, relatează BBC online.

DIETĂ
Persoanele care vor să slăbească trebuie să pună un accent mai mare pe alimentaţia sănătoasă, decât pe exerciţiile fizice, recomandă cercetătorii de la Universitatea Loyola, din SUA. Ei susţin că, spre deosebire de mişcare, care este benefică pentru corp şi minte, nutriţia joacă un rol-cheie în menţinerea greutăţii corporale normale. Explicaţia este simplă: persoanele care fac exerciţii fizice ard mai multe calorii.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă