x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Trei aliaţi ai siluetei

Trei aliaţi ai siluetei

de Georgeta Licsandru    |    07 Iul 2008   •   00:00
Trei aliaţi ai siluetei

ÎN TOP ● Grepfrutul, carnea slabă de vită şi ceaiul verde ard grăsimile
Mîncaţi zilnic grepfrut, carne slabă de vită şi beţi ceai verde dacă vreţi să slăbiţi! Aceste trei alimente accelerează arderea caloriilor care provin din grăsimi.



ÎN TOP ● Grepfrutul, carnea slabă de vită şi ceaiul verde ard grăsimile
Mîncaţi zilnic grepfrut, carne slabă de vită şi beţi ceai verde dacă vreţi să slăbiţi! Aceste trei alimente accelerează arderea caloriilor care provin din grăsimi.

Un studiu efectuat la Clinica Scripps din California pune grepfrutul pe primul loc într-un clasament al alimentelor care ard caloriile şi scad colesterolul. S-a dovedit că grepfrutul scade nivelul de insulină, astfel încît pofta de a gusta ceva între mese practic nu mai există. În acest scop, nutriţioniştii californieni ne sfătuiesc să mîncăm cîte o jumătate de grepfrut înainte de mesele principale. Seara putem să mîncăm chiar un grepfrut întreg, o astfel de gustare furnizînd doar 30 de calorii/100 g. Studiul californian a mai arătat că graepfrutul stimulează producţia de bilă, lichid secretat de celulele ficatului care contribuie la arderea grăsimilor. Acest fruct conţine, de asemenea, naringină, o substanţă care reduce colesterolul.

PROTEINE. Pe locul al doilea în clasamentul alimentelor care ne ajută să slăbim se situează carnea slabă de vită. Carnea slabă de vită conţine o grăsime specială – acidul linoleic conjugat (CLA). Acesta are un rol important în arderea grăsimilor şi în prevenirea obezităţii, deoarece împiedică depunerea grăsimilor pe abdomen şi pe coapse. Nutriţioniştii de la Clinica Scripps atrag atenţia asupra dietei moderne, bogată în alimente rafinate. Aceste alimente conţin multe E-uri – conservanţi, coloranţi, care reduc aportul de acid linoleic, de aceea este nevoie de suplimentarea lui. În asemenea situaţii pot fi folosite suplimentele nutritive cu acid linoleic conjugat. Acestea stimulează rearanjarea depozitelor adipoase şi ajută la menţinerea greutăţii după o cură de slăbire. În afară de acid linoleic conjugat, carnea de vită excelează prin conţinutul de proteine: 20 g/100 g. O friptură din carne de vită zilnic asigură proteinele necesare pentru a nu pierde din masa musculară atunci cînd încercăm să slăbim. Totul cu doar 123 de calorii/100 g.

Detoxificare

În clasamentul alimentelor care ard grăsimile este inclus şi ceaiul verde. Acesta conţine taninuri, substanţe care uşurează digestia, reglează tranzitul intestinal, favorizînd eliminarea toxinelor şi arderea kilogramelor în plus. Pentru aceasta putem să bem două-trei căni cu ceai verde zilnic, de preferat în prima parte a zilei. Unora nu le place ceaiul verde, pentru că are un gust uşor amărui. Aceste persoane pot să adauge în ceai puţină miere, nu foarte multă, pentru că este bogată în calorii.
Ceaiul verde băut zilnic neutralizează grăsimile dăunătoare şi împiedică depunerea lor pe artere, contribuind la menţinerea elasticităţii vaselor sangvine, la scăderea nivelului colesterolului în sînge şi la controlarea tensiunii arteriale.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă