Glucidele constituie principala sursă de energie a persoanelor care practică în mod sistematic o activitate fizică, informează Institutul de Medicină Sportivă din Canada.
Glucidele constituie principala sursă de energie a persoanelor care practică în mod sistematic o activitate fizică, informează Institutul de Medicină Sportivă din Canada. Denumite şi zaharuri cu asimilare lentă, glucidele provenite din cereale şi produse pe bază de cereale, paste făinoase, orez, fasole uscată, linte le furnizează sportivilor energie pe durata efortului fizic. Potrivit nutriţioniştilor, sportivii nu trebuie să consume, cu 30-60 de minute înainte de antrenament, zaharuri cu asimilare rapidă: ciocolată, miere, prăjituri. Acestea furnizează energie imediat, dar după cîteva ore nivelul zahărului din sînge scade brusc, ceea ce afectează capacitatea de efort. Nutriţioniştii avertizează că, pentru sportivi, consecinţele alimentaţiei dezechilibrate sînt numeroase: lipsă de energie şi de rezistenţă, slabă refacere după efort, contracturi musculare, risc de accidente, lipsă de coordonare, anemie.
Citește pe Antena3.ro