x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vitamine pentru păr

Vitamine pentru păr

de Georgeta Licsandru    |    05 Mai 2008   •   00:00
Vitamine pentru păr

ROL ● Enzimele îmbunătăţesc digestia şi absorbţia alimentelor
Secretul unui păr sănătos constă într-un regim alimentar bogat în vitamine, minerale, fibre, proteine şi grăsimi benefice, alături de enzime care favorizează buna digestie.



ROL ● Enzimele îmbunătăţesc digestia şi absorbţia alimentelor
Secretul unui păr sănătos constă într-un regim alimentar bogat în vitamine, minerale, fibre, proteine şi grăsimi benefice, alături de enzime care favorizează buna digestie.


Există şi alţi factori care influenţează sănătatea părului, aşa cum este stresul, însă alimentaţia dezechilibrată este printre cauzele principale ale deteriorării părului. "Persoanele care au un păr lipsit de vigoare şi strălucire nu mănîncă sau nu digeră alimentele aşa cum ar trebui", atrage atenţia dr Ellen W. Cutler în volumul "Micromiracole. Să descoperim puterea vindecătoare a enzimelor".

Părul îşi pierde strălucirea cînd mîncăm cantităţi mari de grăsimi trans, grăsimi nocive, provenite mai ales din uleiurile hidrogenate folosite în industria alimentară de tip fast-food sau pentru prepararea produselor de patiserie, a chipsurilor. Aceste grăsimi accelerează producţia de radicali liberi în organism, iar părul este vulnerabil la acţiunea nefastă a acestor molecule. De asemenea, excesul de zahăr ameninţă sănătatea părului. Acelaşi efect îl au cafeaua, ciocolata şi condimentele consumate în exces. Pentru a preveni deteriorarea şi căderea părului trebuie să reducem cantitatea de zahăr rafinat, grăsimi trans şi alimente procesate. "Pe lîngă faptul că nu au valoare nutritivă, acestea favorizează procesele biochimice care pot agrava suferinţele podoabei capitale", semnalează dr Ellen W. Cutler.

VITAMINE. Insuficienţa vitaminelor şi a mineralelor sînt alte cauze ale subţierii şi căderii părului. Dr Ellen W. Cutler ne recomandă să mîncăm cît mai multe verdeţuri, fructe de pădure, fasole, ouă, somon, nuci crude, seminţe de in şi de dovleac. Aceste alimente conţin o cantitate apreciabilă de vitamine A, C, E, fier, seleniu, zinc, acizi graşi esenţiali şi anumiţi aminoacizi esenţiali, substanţe foarte importante pentru sănătatea părului. Cereralele integrale sînt o sursă bogată de vitamine din grupul B, esenţiale pentru menţinerea aspectului sănătos al părului.


Enzime

Digestia şi absorbţia incompletă a alimentelor sînt de multe ori cauzele părului uscat, fragil şi lipsit de strălucire. Enzimele asigură o absorbţie optimă a substanţelor nutritive şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Pentru a restabili această absorbţie optimă, dr Ellen W. Cutler recomandă un amestec de enzime digestive cu spectru total, care să completeze orice regim alimentar. Se administrează cîte o capsulă de trei ori pe zi, fie cu o oră înainte de masă, fie la două ore după masă. Enzimele digestive opresc căderea părului, îl revitalizează şi totodată au un efect benefic asupra pielii şi a unghiilor. Dacă pierderea părului durează însă de ceva vreme, rezultatele nu vor apărea imediat. Abia după cîteva luni de administrare a enzimelor, veţi observa o îmbunătăţire a aspectului părului.

×
Subiecte în articol: parului alimentaţie sănătoasă