x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Video Ursul brun, la plimbare cu familia prin Retezat

Ursul brun, la plimbare cu familia prin Retezat

de Andreea Tiron    |    10 Dec 2022   •   08:00
Ursul brun, la plimbare cu familia prin Retezat
Sursa foto: Hepta

Imaginile care surprind o ursoaică cu pui în mediul natural au fost postate pe contul oficial Parcul Național Retezat National Park. Spre deliciul celor care au urmărit filmulețul, celor trei li se adaugă și fratele mai mare.

"Familie de urs surprinsă în Parcul Național Retezat de camerele de monitorizare faună amplasate de către colegii noștri în teren.

În prima secvență vedem o ursoaică cu cei doi pui din acest an, iar în cea de-a doua secvență vedem fratele mai mare (prob. 2-3 ani).

Prezența ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existența populației de urs demonstrează că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare. Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guvernează cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos", transmit reprezentanții primul Parc Național al Romaniei, înființat în anul 1935 de către prof. Alexandru Borza.

familie ursi

×