x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto SAM 2015, în Piaţa Constituţiei: de la Koenigsegg CCX S, la Ţiriac Collection

SAM 2015, în Piaţa Constituţiei: de la Koenigsegg CCX S, la Ţiriac Collection

de Sebastian S. Eduard    |    31 Mar 2015   •   17:22
SAM 2015, în Piaţa Constituţiei: de la Koenigsegg CCX S, la Ţiriac Collection

Începând de miercuri, 1 aprilie, şi până duminică, 6 aprilie, Piaţa Constituţiei devine locul tradiţional de desfăşurare pentru Salonul Auto SAM 2015. Bi;etele variază între 15 şi 20 de lei. Premiere sunt multe, iar agenda este foarte densă.
Koenigsegg CCX S, masina care a intrat în Cartea Recordurilor, va fi prezentată în premieră la un salon auto din România. Supercarul suedez se laudă cu performanţe impresionante, putând atinge viteza maximă de 300 km/h în doar 21 de secunde. În martie 2009, revista Forbes a desemnat acest model ca fiind Cea mai frumoasă maşină din istorie, iar în decembrie 2010, TOPGEAR a numit-o Supermaşina Anului. Masina va fi dezvelita oficial la SAM împreună cu cei de la Carguard, care aduc în premieră maşina în Romania.

Colecţia de maşini – Ţiriac Collection – va fi şi ea prezentă la SAM, începând de miercuri 1 aprilie. Printre maşinile de colecţie, se numără unele extrem de rare, cum ar fi cele care au aparţinut unor vedete ca Al Capone, familiile Wrigley, Sammy Davis Jr şi Elton John. Acesta din urmă a achizitionat un Ferrari Dino 246 GT galben, în momentul în care a devenit celebru, în 1972. Nu va lipsi modelul Aston Martin V8 Vantage, condus de Timothy Dalton, în “James Bond – Licence to Kill” (1989). Modelul britanic a fost livrat personal de către preşedintele Aston Martin, Victor Gauntlett, producătorilor filmului de acţiune. În film, apar două versiuni ale maşinii, Volante şi Coupe, dotate cu motoare cu reacţie, lasere şi geamuri antiglonţ. Unul dintre aceste exemplare va fi expus şi la SAM 2015.

Evident că la eveniment vor fi prezente şi diferite mărci auto. Abarth, Alfa Romeo, Citroen + DS, Fiat, Jeep, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda, Suzuki, VW sunt doar câteva dintre ele.

Avia Motors si Alto Syncro vor expune cele mai noi modele Skoda si SEAT: cea de-a treia generatie Fabia, lansata de curand in Romania, Rapid, Octavia III, Yeti, Leon şi Leon X-PERIENCE, Toledo şi Ibiza. Kia pregăteşte o premieră naţională, iar Maserati va aduce două modele cu propulsoare diesel.

Demonstraţii
La eveniment vor fi prezenti si doi stunt rideri romani, Marius Ariton si Marius Vigariu, care vor face acrobatii pe două roţi si alte demonstratii spectaculoase. Acestia practică freestyle stunt riding-ul de vreo 5 ani, iar de atunci tot participă la diverse spectacole în Bucureşti, Suceava, Craiova, Timişoara, Iasi, etc., dar şi la concursurile organizate anual de vecinii bulgari. Din zona moto va face parte si Alin Grădinaru, un puşti de numai 15 ani care are deja o mulţime de medalii în palmares. Campion naţional la motocross, acest tânăr talent va încerca să parcurgă un traseu offroad presărat cu obstacole extrem de dificile, într-un decor special amenajat în cadrul salonului.

De demonstratiile de drift se va ocupa Sorin Ene, fondatorul primei şi singurei Şcoli de Drift din România, care de altfel îi şi poartă numele “Şcoala de drift Sorin Ene”, dar si cei mai buni elevi ai sai. Maşinile pe care le va folosi pentru burnout-uri, derapaje şi drifturi sunt cele două modele de concurs: BMW Seria 3 E30 si Nissan Silvia S14A.

×