x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alpha Quest: Punctele ANRP nu ne aduc un câştig garantat

Alpha Quest: Punctele ANRP nu ne aduc un câştig garantat

de Cristian Anton    |    12 Apr 2017   •   20:50
Alpha Quest: Punctele ANRP nu ne aduc un câştig garantat

Investitorii Alpha Quest, fondul care a lansat o ofertă publică de cumpărare a punctelor de despăgubire ANRP, nu se consideră samsari şi spun că nu au nici un câştig garantat în această afacere. “Nu poate fi vorba despre un câştig garantat, pentru că în legea 165/2013, modificată în repetate rânduri, se vorbeşte despre un maxim de 20% din puncte convertite în numerar anual. Nu se exclude riscul amânărilor sau chiar a neplăţii în anumiţi ani, în funcţie de bugetul statului, supus, după cum bine ştim, unor presiuni foarte mari”, a declarat Ovidiu Fer, reprezentantul Alpha Quest.

 

“Relaţia mea personală sau a fondului Alpha Quest cu statul este inexistentă. Nu am primit vreodată bani de la stat, iar în cazul vanzării pachetului de acţiuni la Transgaz de către statul român nu am făcut altceva decât să îmi fac datoria faţă de angajatorul meu, o bancă de investiţii din Cehia. Remuneraţia mea nu a fost vreodată legată de acel proiect”, a mai spus Fer.

 

“Nu suntem samsari”

”Nici fondul Alpha Quest si nici eu nu suntem samsari. Nu am nimic cu intermediarii, dar eforturile noastre au fost acelea de a ne diferenţia de practicile neortodoxe asociate cu ei”, a completat reprezentantul fondului. Potrivit acestuia, punctele ANRP sunt doar una din investiţiile făcute în România. “Suntem exclusiv cumpărători, nu intermediem. Nu avem intenţia de a vinde, toate achiziţiile sunt făcute ca investiţie pe termen lung, nu pentru a marca un profit rapid. Suntem într-o categorie diferită faţă de samsarii sau intermediarii de puncte ANRP, un fond de investiţii care acţionează  după reguli bine definite”, a precizat Ovidiu Fer.

 

×