x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Moldovei în faza stadiului de fezabilitate

Autostrada Moldovei în faza stadiului de fezabilitate

26 Apr 2018   •   13:10
Autostrada Moldovei în faza stadiului de fezabilitate
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea scoate la licitaţie până la finele lunii mai realizarea studiului de fezabilitate pentru construcţia autostrăzii Braşov-Bacău. Informaţia apare în răspunsul transmis de Ministerul Transporturilor la interpelarea unui parlamentar. Construcţia acestei autostrăzi figurează şi în  Master Planul General de Transport cu perioada de implementare 2020-2030.

„CNAIR estimează lansarea procedurii având ca obiect Elaborare studiu de fezabilitate pentru Autostrada Braşov-Bacău până la sfârşitul lunii mai 2018", se arată în răspunsul Ministerului Transporturilor care poartă semnătura secretarului de stat  Maria Magdalena Grigore. Această autostradă va fi constrită mai departe pe ruta Bacău-Paşcani-Iaşi-Ungheni.

Cât costă construcţia

Sectorul Brașov - Bacău (Autostrada Moldova, A5) are o lungime de 159,9 km, cu un cost de investiție de 1,84 miliarde euro, fără TVA, costul mediu pe km fiind de 11,54 mil. euro.  Sectorul Bacău - Pașcani are o lungime de 81,2 km, cu un cost de investitie de 485,5 mil. euro, fără TVA, costul mediu pe km fiind de 5,97 mil. euro. Acest sector de autostradă este împărțit în două secțiuni și anume: Bacău- Roman (41,9 km) și Roman - Pașcani (39,3 km). Sectorul Pașcani - Iași - Ungheni are o lungime de 95,2 km, cu un cost de investiție de 830.55 mil. euro, fără TVA, costul mediu pe km fiind de 8,76 mil. euro.

 

 

×
Subiecte în articol: autostrada Braşov-Bacău