x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureştiul, a patra cea mai ieftină destinaţie turistică din lume

Bucureştiul, a patra cea mai ieftină destinaţie turistică din lume

de Daniela Ivan    |    20 Feb 2017   •   11:36
Bucureştiul, a patra cea mai ieftină destinaţie turistică din lume
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Capitala României este în top 4 al celor mai ieftine destinaţii turistice din lume, potrivit unui raport anual al companiei britanice de servicii turistice Hoppa, care a luat in calcul 84 de destinații de pe glob. Au fost luate în calcul costurile cu cazarea, mâncarea, băutura, transportul, biletele de intrare la cele mai importante obiective turistice, costul unei călătorii cu autobuzul turistic, dar şi cu taxiul.

Primul loc în topul celor mai ieftine destinații este ocupat de Sofia, unde turiștii au nevoie de un buget mediu zilnic de doar 45 euro. Locul doi este ocupat de Cairo, capitala Egiptulul, cu un necesar zilnic de 46 euro de persoană, Ir pe locul trei urmează Cartagena (Columbia), cu 46,8 euro. Pe locul al cincelea se plasează Antalya (Turcia), cu un buget estimat de 51,80 euro. (Daniela Ivan)

51,7 de euro pe zi trebuie să scoată turiştii din buzunar ca să stea o zi în capitala României

 

Numărul turiștilor care au venit în București pentru vacanță în 2016 a depășit un milion. Aeroporturile cu cea mai rapidă creştere din Europa în 2016 sunt din România, respectiv Oradea (488%), Iaşi (131%) şi al doilea aeroport din Bucureşti, Aurel Vlaicu (122%), potrivit unui articol apărut vineri în publicaţia britanică The Telegraph.

×