x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

06 Dec 2004   •   00:00

7 DECEMBRIE 2004
INVESTITII. Romgaz Medias a derulat in acest an investitii in valoare de circa 160 milioane de dolari, iar pentru exercitiul financiar viitor are planificata o suma aproape de circa 300 milioane de dolari, repartizata pentru lucrari de cercetare geologica (31% din suma), statii de uscare (31%), utilaje independente specializate (17%) si modernizarea instalatiilor existente (10%). Cea mai mare participare la constituirea bugetului pentru anul viitor va reveni, ca si in acest an, sucursalelor de productie din Medias (36%), Ploiesti (29%) si Targu-Mures (16%).

GARANTII DE STAT. Distrigaz Sud va angaja un credit in valoare de 50 milioane de dolari de la ABN AMRO Bank Romania. Imprumutul are ca destinatie finantarea achizitiei de gaze naturale pentru aceasta iarna. Tranzactia, care include o perioada de gratie de 18 luni, este garantata de catre stat.

In luna octombrie, autoritatile de la Bucuresti si Gaz de France au semnat contractul de privatizare a companiei de distributie a gazului pentru zona de sud a tarii. Compania franceza va plati 128 milioane de euro pentru 30% din actiuni si va investi 183 milioane de euro la majorarea de capital in urma careia va detine o participatie de 51% din capitalul Distrigaz.

REVENIRE. Conducerea Asirom a hotarat reinscrierea societatii in Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR). "Contextul actual ne determina sa participam activ la modificarile legislative care impun o adaptare progresiva la normele Uniunii Europene. Acest lucru este realizabil in conditiile in care Asirom va deveni membru cu drepturi depline la UNSAR", se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari. Asirom s-a retras, in decembrie 2001, din UNSAR, in urma divergentelor de opinie intre parti cu privire la oferta companiei la politele de asigurare auto obligatorie.

CRESTERE. Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat, in primele 11 luni, o cifra de afaceri de 385 de milioane de dolari si estimeaza ca va incheia anul 2004 cu vanzari de peste 400 de milioane de dolari, fata de nivelul estimat de 350 de milioane de dolari. Potrivit strategiei de dezvoltare a companiei, cifra de afaceri va creste la 440 de milioane de dolari in 2005 si la 500 de milioane de dolari in anul 2006. Principalul produs al Oltchim este policlorura de vinil (PVC), care contribuie cu 40% la vanzari, in timp ce livrarile de produse clorosodice reprezinta aproape 20%.

×
Subiecte în articol: economic milioane dolari