x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eurostat: România, lider în UE la creșterea lucrărilor de construcții în luna iulie

Eurostat: România, lider în UE la creșterea lucrărilor de construcții în luna iulie

18 Sep 2013   •   13:13
Eurostat: România, lider în UE la creșterea lucrărilor de construcții în luna iulie

România a avut, în luna iulie 2013, comparativ cu luna iunie 2013, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, 8,6%, în condițiile în care la nivelul UE s-a înregistrat o creștere de 0,7%, iar în zona euro volumul lucrărilor de construcții a înregistrat o creștere de 0,3%, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistică (Eurostat), informează agerpres.ro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au crescut în nouă state, au scăzut în alte patru state și au rămas stabile în Olanda.

România se situează pe primul loc în UE și în ceea ce privește creșterea lucrărilor de construcții în ritm anual, luna iulie 2013 comparativ cu luna iulie 2012, cu un avans de 14,2%. Aceasta în condițiile în care lucrările de construcții în UE au înregistrat o scădere de 1,1% iar în zona euro au scăzut cu 1,2%. Doar șase state membre, în frunte cu România, au înregistrat o creștere a lucrărilor de construcții în ritm anual în luna iulie.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică (INS), volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,2% în primele șapte luni din 2013 comparativ cu perioada similară din 2012, iar scăderea ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a fost de 4,1%. În luna iulie 2013, volumul lucrărilor de construcții a crescut față de luna iunie 2013 cu 5% ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,5%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 15,4%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,1%. 

×
Subiecte în articol: constructii eurostat