x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum resimte leul alegerile locale

Cum resimte leul alegerile locale

de Daniela Ivan    |    02 Iun 2016   •   19:20
Cum resimte leul alegerile locale
Sursa foto: Sunagatov Dmitry/Getty Images/Hemera

Moneda naţională a început luna iunie slăbit în raport cu euro pe fondul ieşirilor de capital cauzate de alegerile locale. Analiştii se aşteaptă la o stabilizarea a cursului în jurul a 4,51 lei-euro, dar atenţionează că presiunile de depreciere se vor menţine ridicate pe tot parcursul anului.

BNR a anunţat ieri un curs de 4,5146 lei/euro, în creştere faţă de ziua precedentă, în condiţiile în care cotaţiile de la casele de schimb au ajuns şi la 4,52 lei/euro. Este a doua zi de depreciere, marţi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5115 lei/euro. "Creşterea puternică a lichidităţii, precum şi faptul că leul a ignorat tendinţa de apreciere a altor monede din regiune sugerează ieşiri de capitaluri, stimulate probabil de îngrijorările tot mai mari legate de situaţia internă - riscuri de instabilitate politică după alegerile locale din 5 iunie şi posibilitatea unor derapaje fiscale în 2017", se arată într-un raport al ING. ( Daniela Ivan)

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro-dolar, s-a depreciat uşor, de la 4,0491 lei până la 4,0450 lei

×