x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Vom face ceea ce trebuie să facem în Rafah pentru a ne asigura supraviețuirea și viitorul

Netanyahu: Vom face ceea ce trebuie să facem în Rafah pentru a ne asigura supraviețuirea și viitorul

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   00:20
Netanyahu: Vom face ceea ce trebuie să facem în Rafah pentru a ne asigura supraviețuirea și viitorul
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel de plan. Declarația a fost făcută pentru un post de televiziune din SUA. Americanii sunt printre cei care se opun planului privind Rafah.

Premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut că Israelul și SUA au opinii diferite.

„Noi (Israelul și SUA) avem un dezacord cu privire la Gaza – mai degrabă, la Rafah”, a spus el pentru postul american MSNBC, potrivit Sky News.

„Dar trebuie să facem ceea ce trebuie să facem. Și, știi, uneori trebuie să... trebuie doar să faci ceea ce este necesar pentru a-ți asigura supraviețuirea și viitorul. Nu putem continua în viitor, lăsând Hamas să controleze Gaza”, a adăugat premierul israelian.

Mai multe informații apărute miercuri sugerează că SUA vor continua să acorde pachetul militar în valoare de 1 miliard de dolari pentru Israel, în ciuda faptului că Joe Biden a amenințat cu sistarea acestuia în cazul unei operațiuni la Rafah.

În ultimele zile la periferiile orașului din sudul Fâșiei Gaza s-au dat lupte grele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: netanyahu Rafah