x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Uriaşul palat de marmură al fostului lider PDL ar fi o debara în casa colegului său, Mihai Bârsan. Liberalul-faraon l-a depășit pe Videanu la m2 locuibili

Uriaşul palat de marmură al fostului lider PDL ar fi o debara în casa colegului său, Mihai Bârsan. Liberalul-faraon l-a depășit pe Videanu la m2 locuibili

de Cristian Anton    |    11 Mai 2018   •   07:49
Uriaşul palat de marmură al fostului lider PDL ar fi o debara în casa colegului său, Mihai Bârsan. Liberalul-faraon l-a depășit pe Videanu la m2 locuibili

Biblioteca Naţională a României va fi păzită până la sfârşitul acestui an de firma de pază a lui Mihai Bârsan, consilier local PNL în Sectorul 5, la al doilea mandat. Politicianul venit în administraţia locală pe listele PDL nu a atras niciodată atenţia până acum, deşi există motive pentru a fi scos din anonimat. Mai precis mii de metri pătraţi, întrucât Mihai Bârsan este proprietarul mai multor case, dintre care una de dimensiuni faraonice: 3.000 de metri pătraţi. Dacă o comparăm cu celebrul palat de marmură al colegului său de partid, nu putem spune decât atât: Videanu, nu fi trist/te-a-ntrecut un pedelist!

Faceţi cunoştinţă cu Bârsan Faraonu’

Povestea lui Mihai Bârsan devine de-a dreptul spectaculoasă atunci când vorbim de averea sa. Liderul liberal a declarat, pe lângă leafa de la firma sa de pază, venituri de 7.068 lei de la Primăria Sectorului 5, 13.800 lei din chirii, bijuterii în valoare de 100.000 lei şi un garaj în care se află o Toyota, un Opel Corsa, un Opel Vectra şi un Mercedes. Şi acum să facem cunoştinţă şi cu Bârsan Faraonu’. Iar aici chiar nu prea avem loc de exagerări. Politicianul deţine un teren de 22.000 metri pătraţi în Botoşani, o casă de 150 metri pătraţi şi una de 280 metri pătraţi, ambele în Sectorul 5, încă o casă de 2.029 metri pătraţi în Botoşani şi o entitate imobiliară pe care o declară tot casă, în Sectorul 5 al Capitalei, cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, construită în regie proprie în anul 1999. Ca să vă faceţi o idee ce înseamnă o clădire cu o suprafaţă construită de 3.000 de metri pătraţi, aceasta ar fi echivalentul unui bloc cu 40 de apartamente, la o suprafaţă medie rezonabilă de peste 70 metri pătraţi pe locuinţă.

Cu doar 1.350 metri pătraţi, palatul lui Videanu este doar o amărâtă de cocioabă pe lângă mausoleul lui Bârsan

Videanu şi Olteanu la un loc nu fac cât colegul lor

Astfel de dimenisiuni se regăsesc, de regulă, în descrierea centrelor comerciale, a palatelor sau altor imobile speciale. Cu o casă de 3.000 de metri pătraţi (sau o treime de hectar mobilat, dacă vă convine), Mihai Bârsan este, de departe, cel mai extravagant proprietar român. Mult mai cunoscutul său coleg de partid, fostul lider şi ministru PDL Adriean Videanu, se lăuda cu un palat de marmură despre care se spune că este imens, cu demisol, parter şi două etaje. „N-aş spune că e o casă foarte mare. E o casă care răspunde nevoilor mele”, spunea Videanu în 2010 despre castelul său şi acum realizăm că bietul om chiar avea dreptate. Cât despre alt fost lider PNL, Bogdan Olteanu ar intra de-a dreptul în depresie cu cei 1.057 metri pătraţi ai casei sale din Ghermăneşti. Nici măcar miliardarul Ion Ţiriac nu se ridică la nivelul lui Bârsan Faraonu’: locuinţa din complexul rezidenţial Stejarii a celui mai bogat român are numai 2.460 metri pătraţi. De fapt, doar Bill Gates a avut curajul nebunesc de a-l întrece pe Bârsan Faraonu’, cu reşedinţa sa din Washington de 6.000 metri pătraţi.

Contract cu Biblioteca Naţională

Biblioteca Naţională a încheiat pe 24 aprilie un contract pentru servicii de pază a sediului său, în valoare de 389.050, 56 lei, fără TVA. Beneficiara înţelegerii este International Centurion Garanty SRL din Bucureşti, care va asigura paza bibliotecii până la sfârşitul acestui an cu şapte oameni, potrivit prevederilor din caietul de sarcini. Firma este deţinută de Maria Manuela Bârsan, soţia lui Mihai Bârsan, consilier local PNL în Sectorul 5. De altfel, politicianul apare şi el ca angajat al International Centurion Garanty SRL, de unde a încasat într-un an 4.567 lei, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2017. Firma a raportat afaceri de 5,4 mili oane lei şi un profit net de 710.000 lei, cu 170 de angajaţi, dar şi datorii de 2,4 milioane lei. Alesul local nu se află la primul contract cu statul, dar nici nu s-a umplut de bani de pe urma acestuia, bifând alte trei înţelegeri cu CFR (în 2011), Hidroelectrica (2015) şi Conversmin (1017).

 

Multe firme, dar degeaba

Consilierul PNL Mihai Bârsan are afaceri dintre cele mai diversificate, majoritatea însă fiind lichidate sau suspendate: International Centurion Guard SRL (fără activitate, cu datorii de 1,4 milioane lei), International Centurion Group SRL (radiată), Mido Jobs Services SRL (profit de 11.000 lei), MB Agroproduct SRL (radiată), Focus Exchange SRL (suspendată), Art Conection SRL (fără activitate), Credit Acord SRL (suspendată) şi 03me Impex SRL (fără activitate). Bârsan face parte şi din Biroul PNL al Ligii Aleşilor Locali Bucureşti.

Uriaşul palat de marmură al lui Adriean Videanu ar fi doar o debara în casa monumentală a colegului său de partid Mihai Bârsan

 

Puse una lângă alta, casele consilierului PNL Mihai Bârsan acoperă aproape 5.500 metri pătraţi. Mai mult decât un teren de fotbal.

×
Subiecte în articol: Mihai Bârsan