x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mittal: „Ar fi o ruşine realizarea BRUA cu oţel din China”

Mittal: „Ar fi o ruşine realizarea BRUA cu oţel din China”

de Cristian Anton    |    18 Dec 2017   •   12:30

ArcelorMittal Galaţi a contestat în instanţă licitaţia pentru desemnarea constructorului gazoductului BRUA, după ce a fost eliminată din lipsa unui document care nu era relevant, a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo. „Ar fi o ruşine să fie făcut cu oţel din China”, a spus Ribo.
 

„Cumva a fost o eroare din partea noastră, dar a fost un motiv formal care nu a avut legătură cu proiectul. Suntem la tribunal cu această chestiune, nu pot comenta mai mult. „Noi suntem capabili să producem şi ar fi total anormal ca fonduri publice, fonduri cu finanţare europeană, să finanţeze un proiect care să se bazeze pe tablă groasă produsă în China. Este ceva ce nu s-a mai auzit. Românii plătesc taxe şi acestea susţin slujbe în China”, a declarat oficialul ArcelorMittal. 

 

„Ar fi o ruşine ca, pentru o asemenea greşeală măruntă, să avem un gazoduct care să fie făcut cu ţeavă din China”, a spus Ribo. 
 

Ribo a susţinut că ArcelorMittal are capacitatea de a produce la Galaţi întreaga cantitate de oţel pentru conducta BRUA, respectiv 110.000 de tone.

 

Gazoductul BRUA va avea 480 de kilometri de ţeavă sudată pe teritoriul României. 
 

×
Subiecte în articol: ArcelorMittal Galaţi