x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Obţinerea codului de TVA, tot greoaie

Obţinerea codului de TVA, tot greoaie

15 Feb 2017   •   20:50

Menţinerea cerinţelor din Formularul 088 într-o altă formulă scade atractivitatea României în atragerea de investiţii, potrivit preşedintelui de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu, într-o conferinţă de specialitate.

“Solicităm simplificarea procedurilor de înregistrare în scop de TVA şi propunem ca aceasta să fie efectuată pe baza unei Declaraţii pe propria răspundere privind intenţia contribuabilului de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA, care să se completeze electronic şi să se depună online. Firmele care depăşesc plafonul de scutire a plăţii TVA, de 220.000 lei, stabilit prin Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal sunt de drept plătitoare de TVA, parcurgerea unei proceduri de evaluare a intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA nefiind justificată”, a spus Ovidiu Nicolescu.

Raportul Doing Business 2017 menţionează că înfiinţarea unei societăţi a devenit mult mai dificilă din cauza timpului necesar pentru înregistrarea în scopuri de TVA.

×