x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PAD va acoperi şi riscul de furtună şi incendiu. Poliţa se scumpeşte

PAD va acoperi şi riscul de furtună şi incendiu. Poliţa se scumpeşte

de Daniela Ivan    |    22 Sep 2017   •   20:10
PAD va acoperi şi riscul de furtună şi incendiu. Poliţa se scumpeşte
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

O comisie din care face parte Autoritatea de Supraveghere Financiară şi principalii actori de pe piața asigurărilor lucrează la modificarea Legii pentru asigurarea obligatorie a locuinţei. Surse din piaţa asigurărilor spun că vor fi asimilate dezastrelor şi incendiul, şi furtuna, iar acest lucru va duce la scumpirea poliţei PAD. Firmele de asigurare vor rămâne fără obiectul muncii

 

Vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, a declarat că se lucrează la modificarea Legii asigurărilor obligatorii pentru locuinţe în sensul extinderii riscurilor acoperite de această poliţă. Operațiunea urmărește creșterea numărului de locuințe asigurate obligatoriu împotriva “riscurilor catastrofice identificate la nivel național”, dar şi extinderea riscurilor acoperite.

Pagubele produse de furtună în Timișoara nu au fost acoperite prin polița obligatorie, având în vedere că asigurarea acoperă doar riscurile de cutremur și inundație, considerate riscuri catastrofice. Însă, acum, guvernanţii ar dori ca poliţa se fie extinsă şi pentru aceste riscuri, ca să nu mai fie nevoiţi să dea bani de la buget.

Patronatul Brokerilor de Asigurare din România (PRBAR) propune, în afară de introducerea brokerilor în circuitul direct de vânzare a polițelor PAD, și extinderea activității Pool-ului pentru a emite asigurări suplimentare, facultative, care să acopere și alte riscuri decât cele catastrofice. Introducerea acestor riscuri direct pe poliţa PAD ar dezavantaja firmele de asigurare care ar fi concurate de PAD.

Fotoexplicaţie

Românii nu își poate face asigurări facultative dacă nu au și o asigurare obligatorie PAD

 

×