x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Panică printre ţeparii din aeroporturi. Amenzi pentru taximetrişti

Panică printre ţeparii din aeroporturi. Amenzi pentru taximetrişti

de Daniela Ivan    |    22 Ian 2018   •   12:50
Panică printre ţeparii din aeroporturi. Amenzi pentru taximetrişti

Taximetriştii care stau şi aşteaptă “peştele gras”, adică acel client disperat, cu bagaje, care trebuie să ajungă sau să plece din aeroport, au intrat, în sfârşit, în vizorul poliţiei. În numai două ore, poliţiştii au dat 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei.

Poliţiştii au acționat, vineri, pentru numai două ore, pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi. Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

“Au fost verificate 260 de autoturisme, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie, două permise au fost reținute, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Pe de altă parte, taximetriştii sunt nemulţumiţi şi spun că poliţiştii i-au luat la puricat numai pe cei care desfăşurau legal această activitate.

“Poliţia stătea în Aeroportul Otopeni la plecări şi se uita dacă îi dai bonul din aparat clientului, dar la cei care fac transport de persoane ilegal nimic... Alo, Poliţia Română, vrem să ne trataţi pe toţi la fel, nu vrem niciun favor ....”, au scris taximetriştii pe pagina de facebook a clubului taximetriştilor.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

 

 

×