x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii stau la coadă să ia vacanţe ieftine

Românii stau la coadă să ia vacanţe ieftine

de Daniela Ivan    |    17 Noi 2017   •   23:02
Românii stau la coadă să ia vacanţe ieftine

Românii s-au înghesuit ieri, în prima zi a Târgului de Turism, să cumpere vacanţe ieftine pentru la vară. Recentul faliment al Omnia Turism nu a speriat prea multă lume, oamenii sunt încă tentaţi de sejururile la jumătate de preţ. Peste 200 de agenții de turism au venit cu oferte care de care mai tentante pentru toate buzunarele şi toate gusturile.

Sunt reduceri de 40-50% pentru chartere şi sejururi în străinătate, dar şi pentru turism individual pe litoralul românesc. Majoritatea agenţiilor de turism oferă sejururi cu avionul sau cu autocarul în insulelel greceşti şi în Turcia, având în vedere că acestea sunt destinaţiile favorite ale românilor. În acest an au apărut şi noi oferte pentru turiștii care caută an de an destinații noi.

Sejururi cu reducere de 50%

Paralela 45 şi-a diversificat oferta cu trei destinaţii noi: Samos (Grecia), Alanya (Turcia) și Albania, oferite cu zboruri charter ori transport individual. Acestea sunt la reducere în perioada de early booking și a Târgului Național de Turism. Pachetele pentru insula Samos pornesc de la 350 de euro/persoană, cu zbor charter de la București, cele pentru Alanya de la 434 de euro/persoană, cu zbor charter de la București, Cluj-Napoca și Timișoara, în timp ce o vacanță în Albania, cu transport individual, costă de la 18 euro/noapte.

Pe de altă parte, tot mai mulți români aleg vacanțe în destinații exotice care, în urmă cu câțiva ani, erau mai greu accesibile din punctul de vedere al prețului și al conexiunilor cu avionul. Cele mai accesibile pachete de servicii către destinațiile exotice sunt Thailanda (prețul mediu pentru o vacanță de șapte nopți este de 800 euro/persoană, cu zbor plecare din România, spune Cosmin Marinof, director de vânzări TUI Travel/ Eurolines. Acesta mai precizează că agenţia oferă şi destinaţia Punta Cana, preț mediu de 1.400 euro euro/persoană, cu zbor cu plecare din România.

Circuitele, preferate de cei peste 40 de ani

La mare căutare sunt şi circuitele turistice, care sunt preferate de către persoane trecute de 40 de ani, care merg neînsoţite de copii şi care au fost deja în majoritatea destinaţiilor de pe litoral, inclusiv din Grecia, Spania, Turcia şi acum caută alt tip de vacanţă, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. Aceştia îşi planifică şi rezervă din timp vacanţa. Marile agenţii de turism îi sfătuiesc pe cei care sunt în căutarea acestui tip de vacanţe să nu alerge după chilipiruri pentru că circuitele turistice sunt produse atipice, deosebit de complexe, care nu pot avea reduceri de 40-50%.

400 de euro/persoană este bugetul mediu pentru Europa. Pentru destinaţiile din afara bătrânului continent, acesta creşte la 1.600-1.700 de euro

Unii vizitatori au venit hotărâţi să-şi cumpere un sejur, dar nu s-au putut decide şi au sfârşit prin a lua două

×
Subiecte în articol: vacanţe ieftine