x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Străinii investesc în punctele de despăgubire ANRP

Străinii investesc în punctele de despăgubire ANRP

de Cristian Anton    |    09 Feb 2017   •   19:40
 Străinii investesc în punctele de despăgubire ANRP
Sursa foto: Victor Stroe

Afacerile dezvoltate în jurul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) rămân în continuare profitabile şi atrag acum chiar şi investitori străini.

Alpha Quest, un fond de investiţii maltez ce cuprinde investitori din Europa Centrală şi de Est, a lansat ieri o ofertă publică de cumpărare de până la 400 de milioane de puncte de despăgubire emise de ANRP, la preţul de 0,5 lei/punct.

 

Oferta fondului maltez se derulează în perioada 8 februarie - 30 aprilie 2017 şi se adresează exclusiv deţinătorilor de puncte. Investiţia de 200 de milioane de lei ar trebui să aducă fondului un profit dublu, în condiţiile în care, de la 1 ianuarie 2017, statul român achiziţionează punctul de despăgubire cu un leu. Plăţile se fac însă eşalonat, în cinci ani, în funcţie de fondurile alocate de la buget în acest scop.

„Depindem exclusiv de cum decid ANRP şi statul. Contextul economic nu se îmbunătăţeşte, riscul să se amâne plăţile e din ce în ce mai mare, anul acesta şi în anii viitori, dar e un risc pe care ni-l asumăm”, a declarat Ovidiu Fer, reprezentantul Alpha Quest.

„Nu faptul că există o piaţă a punctelor de despăgubire e rău, ci corupţia care a fost acolo, la ANRP. Nu am fost contactaţi de autorităţi, singura instituţie cu care interacţionăm este ANRP, de unde preluăm şi centralizăm informaţiile şi unde ne înregistrăm ca deţinători de puncte”, a completat oficialul Alpha Quest. (Cristian Anton)

 

Investitorii speculează oportunitatea oferită de legislaţie şi cumpără de la beneficiarii români puncte de despăgubire la jumătate de preţ. Profitul e dublu şi sigur.

×