x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Titularii de autorizaţii vor răspunde. Responsabili de deşeurile din construcţii

Titularii de autorizaţii vor răspunde. Responsabili de deşeurile din construcţii

de Cristian Anton    |    18 Oct 2017   •   12:50
Titularii de autorizaţii vor răspunde. Responsabili de deşeurile din construcţii
Sursa foto: Devin_Pavel/Getty Images/iStockphoto

Titularul unei autorizaţii de construire va fi responsabil de gestionarea deşeurilor, atingerea obiectivelor de reciclare, precum şi valorificarea acestora după ce autorităţile române vor adopta o hotărâre de Guvern pentru transpunerea în totalitate a Directivei europene privind deşeurile, a arătat Marian Matesică, consilier în cadrul Ministerului Mediului. “După intrarea în vigoare a actului normativ va trebui să se deruleze fluxul de deşeuri inerte şi deşeuri periculoase, care va asigura o colectare selectivă, dar şi creşterea gradului de tratare. Materialele rezultate din acest proces vor trebui păstrate separat pentru a se înlătura orice posibilitate de contaminare”, a spus Matesică.

Oficialul a menţionat că trecerea de la o economie liniară la cea circulară va aduce beneficii sociale, economice, pentru mediu, dar şi pentru resurse. 
 

“Referitor la obligaţiile şi responsabilităţile titularului de autorizaţie de construire, acesta este responsabil pentru gestionarea deşeurilor, pentru atingerea obiectivelor de reciclare şi valorificare şi de asemenea pentru întocmirea planului de gestionare a deşeurilor”, a mai spus consilierul din cadrul Ministerului Mediului. 

×
Subiecte în articol: deşeurile din construcţii