x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tribunalul a decis, RADET în insolvenţă

Tribunalul a decis, RADET în insolvenţă

de Adrian Stoica    |    06 Oct 2016   •   18:44
Tribunalul a decis, RADET în insolvenţă
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Pe lista neagră a companiilor din sistemul energetic aflate în insolvenţă s-a mai adăugat ieri una: Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti ( RADET). Astăzi pe listă s-ar putea adăuga şi numele ELCEN, iar în curând va apărea şi  Hidroserv, filială de servicii a societăţii Hidroelectrica.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis ieri cererea RADET privind deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă. Judecătorii au fixat ca termen limită de depunere a contestaţiilor 10 zile de la notificare. Decizia poate fi atacată tot la Tribunalul Bucureşti cu apel în termen de 7 zile de la comunicare. RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei. Şi Elcen a solicitat intrarea în insolvenţă, iar cererea se va judeca astăzi la Tribunalul Bucureşti. Peste 1,25 milioane de bucureşteni riscă să rămână fără apă caldă şi  căldură în această iarnă. Totuşi, preşedintele interimar al CA  de RADET, Sorin Chiriţă, declara recent că populaţia nu va fi afectată.

Hidroserv intră în club

Şi Societatea Hidroserv SA, filială a Hidroelectrica, a depus cererea de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti. Pe 25 septembrie, Consiliul de Administraţie al Hidroserv a agreat, de principiu, intrarea în insolvenţă a companiei şi a propus Casa de Insolvenţă Transilvania drept administrator judiciar. Sindicatele de la Hidroserv acuză Hidroelectrica, de mai mult timp, că face presiuni pentru intrarea în insolvenţă a furnizorului de servicii. Hidroserv SA a fost înființată în 2013, în urma fuziunii celor opt filiale Hidroserv de mentenanță și întreținere în sistemul hidroenergetic: Bistrița, Cluj, Curtea de Argeș, Hațeg, Porțile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeș și Slatina.

Hidroserv SA a avut pe primul semestru pierderi de 14 milioane lei, iar în 2015 pierderile s-au ridicat la 10,1 milioane lei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea,susţine că insolvenţa RADET reprezintă cea mai sigură cale pentru protejarea bucureştenilor în privinţa furnizării apei calde.

×