x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un senator se revoltă: taxa de drum, plătită doar pentru perioada în care circulația este permisă

Un senator se revoltă: taxa de drum, plătită doar pentru perioada în care circulația este permisă

de Adrian Stoica    |    26 Apr 2021   •   07:55
Un senator se revoltă: taxa de drum, plătită doar pentru perioada în care circulația este permisă

La Senat a fost depus un proiect legislativ prin care se cere ca în condițiile stării de asediu și a stării de urgență plata rovinietei să se suspende pentru toate categoriile de vehicule. De asemenea, în condițiile stării de alertă, taxa de drum ar urma să se înjumătățească. Pornind de la considerentul că statul, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încasat degeaba de la șoferi niște bani de la declanșarea pandemiei de coronavirus, senatorul PSD Răzvan Cuc vrea acum să oprească această practică. Nu mai puțin de 1,5 miliarde de lei au intrat anul trecut în conturile CNAIR din taxa de drum plătită de toți șoferii care au utilizat drumurile naționale.

 

Conform proiectului, care modifică Legea nr. 424/2002 referitoare la reglementarea introducerii tariful de utilizare a drumurilor naționale, pe durata stării de asediu și a stării de urgență, instituite conform legii, tarifele de utilizare a drumurilor naționale se suspendă de la plată și verificare. Rovinietele achitate și valabile la data instituirii stării de asediu sau, după caz, a stării de urgență, își vor prelungi de drept valabilitatea cu o perioadă egală cu cea pentru care au fost impuse aceste măsuri excepționale. De asemenea, pe durata stării de alertă, măsură care are drept consecință limitarea parțială a dreptului de circulație, tarifele de utilizare a drumurilor naționale se reduc la jumătate. În plus, valabilitatea rovinietelor aflate în curs la data declarării stării de alertă se prelungește automat cu toată durata stării de urgență. „Practic, de la începutul restricțiilor de circulație, Guvernul i-a înșelat pe români: a interzis deplasările noaptea, dar a cerut ca taxa de drum să fie plătită integral. O măsură absurdă și cinică, totodată. Nu poți să ceri nimănui să plătească pentru ceva ce nu primește”, spune senatorul Răzvan Cuc.

 

 

„Sper ca această modificare să fie votată de suficienți parlamentari încât să treacă. Nu vreau să cred că toți parlamentarii acestei coaliții își urăsc poporul. Nu vreau să accept ideea că toți acești parlamentari sunt cinici, așa cum este tandemul Iohannis-Cîțu și obsedați ca nu cumva vreun român să ducă mai mulți bani acasă”.

 

Răzvan Cuc, senator PSD

 

×
Subiecte în articol: Răzvan Cuc rovinieta CNAIR