x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Victor Ponta, aşteptat de la Înalta Poartă să tranşeze problema noului Cod Fiscal

Victor Ponta, aşteptat de la Înalta Poartă să tranşeze problema noului Cod Fiscal

de Marius Gîrlașiu    |    21 Iul 2015   •   09:30
Victor Ponta, aşteptat de la Înalta Poartă să tranşeze problema noului Cod Fiscal
Sursa foto: Bogdan Cristel/EPA

Fără premierul Ponta, plecat pe nepusă masă la un control în Turcia, după operaţia la genunchi, liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit degeaba în şedinţa de ieri. Concluzia a fost că decizia privind Codul Fiscal va fi luată de premier după întoarcerea de la Înalta Poartă. „Susţinem Codul Fiscal în forma propusă de Parlament”, a anunţat Rovana Plumb.

Decizia lui Klaus Iohannis de a retrimite în Parlament Codul Fiscal, votat în unanimitate de PSD şi PNL, a lăsat în aer coaliţia de guvernare. Liderii coaliţiei s-au întâlnit, ieri, la sediul PSD din Kiseleff, pentru a lua o decizie cu privire la modalităţile de acţiune. „Avem trei variante: ordonanţă de urgenţă, asumare de răspundere, ori sesiune extraordinară, dar trebuie să discutăm în Plumb înainte de începerea şedinţei. Doar că discuţia s-a terminat fără o decizie asumată public şi cu pasarea responsabili-tăţii către premierul Victor Ponta. „În unanimitate susţinem Codul Fiscal în forma adoptată de Parlament, iar modalitatea de soluţionare va fi comunicată de premier”, s-a rezumat să declare preşedintele interimar al PSD. Doar că Victor Ponta a chiulit de la şedinţa coaliţiei cu scutire medicală. S-a dus la Istanbul, pentru un control de rutină, după operaţia la genunchi. Codul Fiscal ar putea fi retrimis preşedintelui „fără modificări de substanţă”, după cum a anunţat recent şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alt absent de la şedinţă. În acest caz, preşedin-tele ar mai avea doar opţiunea de a sesiza Curtea Constituţio-nală. Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a participat şi el la discuţii alături de Gabriel Oprea şi Daniel Constantin.

Prim-ministrul i-a acuzat pe liberali că blufează


Într-o postare pe Facebook, premierul Victor Ponta a comparat situaţia Codului Fiscal din România cu măsurile de reducere a fiscalităţii propuse de premierul Matteo Renzi în Italia. „Interesant de văzut dacă va exista o opoziție precum cea din România la acest proiect, întâi să sprijine planul de relaxare fiscală, apoi să se dezică într-un mod du- plicitar, aşa cum vor să facă cei de la PNL”, a scris premierul.

×