x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Daniel Constantin

Astăzi e ziua ta, Daniel Constantin

de Ramona Vintila    |    26 Iun 2014   •   00:00
Astăzi e ziua ta, Daniel Constantin
Sursa foto: ALEX TUDOR/Agerpres Foto

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin împlineşte astăzi 36 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Dezamăgirile sunt, într-un fel, parte a fişei postului atunci cât deţii o funcţie înaltă”
Luptă să demonstreze că în politică poate exista şi prietenie
 “Este a treia aniversare pe care o petrec încercând sa-mi împart cât mai bine timpul între familie, minister, partid şi prieteni. În mod normal, în preajma unui moment frumos din viaţa ta, ar trebui să fii alături de familie şi prieteni, dar nu trăim cele mai normale vremuri...

Ceea ce se întâmplă acum în România, aş spune că este o perioadă nebună care ţine de schimbare de regim. Mi-e greu să fac o diferenţă între oamenii politici din anii '90 şI cei de acum pentru că eram copil în acea perioadă. Cert este că România a evoluat în tot acest timp şi evident clasa politică a avut un rol important. Poate că evoluţia nu este atât de importantă, cât ne-am fi dorit-o cu toţii. Acum există o categorie de politicieni tineri, noi, cu elan, care au dorinţa şi puterea să mişte lucrurile în direcţia bună în mod mult mai rapid. Sigur că este nevoie, în acelaşi timp, de experienţa anumitor oameni politici care au făcut lucruri bune pentru ţară!

Cred că partidele trebuie să ofere electoratului cât mai multe informaţii despre candidaţi, astfel încât aceştia sa aleagă în cunoştinţă de cauză. Trebuie să facem tot posibilul ca oamenii să fie atraşi, motivaţi sa iasă la vot. Orice pădure, are şi uscături. Un vot masiv şi informat ajută la eliminarea acestora. Cu cât deţii o funcţie mai mare, cu atât ai mai multe informaţii şi trăieşti din ce în ce mai multe dezamăgiri. Într-un fel, parte a fişei postului. Nu vreau să vorbesc despre dezamăgiri într-un moment frumos. Politica poate să fie frumoasă, dacă se doreşte acest lucru de către partide. Eu simt că după alegerile prezidenţiale putem să construim pe acest subiect. Lupt să demonstrez că în politică poate exista şi prietenie, nu numai interes de partid. Am fost dezamăgit în politică de prieteni şi de aceea fac tot posibilul să nu-i dezamăgesc pe cei care mă consideră prieten.

Sănătatea şi fericirea familiei sunt singurele lucruri pe care mi le doresc. Aceste două lucruri îmi dau energia necesară sa reuşesc în orice mi-am propus!”

×
Subiecte în articol: daniel constantin