x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Simona Marinescu

Astăzi e ziua ta, Simona Marinescu

de Ramona Vintila    |    20 Ian 2014   •   00:01
Astăzi e ziua ta, Simona Marinescu

Simona Marinescu, director Istanbul International Center for Private Sector in Development (Centrul Internaţional pentru Sectorul Privat în Dezvoltare), United Nations Development Programme, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

Privesc înapoi cu demnitate şi înainte cu încredere
“Am învăţat la mine acasă, în România, că «nu» este ultimul răspuns şi, chiar şi atunci, mai poate fi loc de «da»“
 “În cartea mea, 20 ianuarie este o zi cu furtuni solare, de nisip sau zăpadă, în care la un moment dat, peste toată agitaţia, se aşterne o boare caldă şi zgomotul se opreşte, cerul se limpezeşte şi viaţa îşi reia cursul netulburată. Aşa a fost aproape întreaga mea existenţă şi, de aceea, fiecare aniversare marchează un început cu soare şi cu speranţă. O coincidenţă fericită a făcut ca ziua mea să marcheze şi începutul activităţii în Organizaţia Naţiunilor Unite.  Un motiv în plus să rezerv timp şi pentru un bilanţ profesional. A mai trecut un an în care am întâlnit oameni minunaţi, am încheiat misiuni dificile, am mai adăugat cărţi citite şi cărţi scrise, emoţii pozitive, lacrimi de bucurie sau tristeţe şi un ocean de planuri pentru viitor. În ianuarie anul trecut eram în Abu-Dhabi la întâlnirea cu Preşedintele Icelandei, Excelenţa Sa Olafur Grimsson, acum sunt în Ierusalim pentru discuţiile cu The Quartet Representative (Tony Blair) legate de Iniţiativa Economică pentru Palestina, iar între cele două, am încheiat misiuni în Liban, Iordania şi Irak legate de criza din Siria, în Liberia şi Mongolia şi în multe alte locuri în care ceea ce face Istanbul International Center for Private Sector in Development (Centrul Internaţional pentru Sectorul Privat în Dezvoltare www.iicpsd.org) e relevant pentru oameni. Chiar dacă nu întotdeauna şi-au găsit locul şi clipe de relaxare, privesc înapoi cu demnitate şi înainte cu încredere şi cu sensul profund al unei datorii care mi-a fost încredinţată mie. O datorie pe care o trăiesc ca pe un privilegiu. În fiecare zi, în organizaţia în care lucrez, se nasc soluţii pentru cei care au avut mai puţine şanse decât am avut eu, idei inovatoare care schimbă destine. Şi iată, toate astea mi se întâmplă mie. Greu, uşor, am învăţat la mine acasă, în România, că «nu» este ultimul răspuns de pe listă şi, chiar şi atunci, mai poate fi loc de «da».  Dacă ar fi să numesc momentele excepţionale ale vieţtii, ar trebui să îmi daţi timp pentru multe amintiri de suflet, între care o cină cu fiul meu care, iată, începe tot astăzi o carieră internaţională sau o călătorie cu cei dragi vor avea locul de onoare alături însă şi de multe istorii de pe frontul din Irak sau din West Point Slum din Monrovia. Cum vă spuneam, o viaţă trăită la intensitatea prezentului, cu dăruire şi cu multă recunoştinţă părinţilor mei cărora le datorez ceea ce sunt.
La mulţi ani tuturor celor născuţi astăzi şi mulţumiri ziarului Jurnalul Naţional, care mă aduce acasă în fiecare an de ziua mea şi în fiecare zi cu ştiri despre ţara pe care o iubesc.”

×
Subiecte în articol: simona marinescu