x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Dragoş Tănase

Azi e ziua ta, Dragoş Tănase

de Ramona Vintila    |    22 Iul 2013   •   00:02
Azi e ziua ta, Dragoş Tănase

Sursa succesului nu este în afara noastră, ci în noi

Sunt foarte mândru şi fericit că am o familie frumoasă

Dragoş Tănase, director general la Roşia Montană Gold Corporation, împlineşte astăzi 40 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“E puţin ciudat să vorbesc despre mine ca şi cum aş face bilanţul, pentru că eu simt că drumul e lung şi mai am multă experienţă de acumulat. . Este un citat al lui Brian Tracy, cunoscutul autor american. Aş vrea să cred că acest citat mă defineşte într-o oarecare măsură. Cărţile lui Tracy m-au ajutat să înţeleg că sursa succesului nu se află în afara noastră, ci în noi. Dacă privesc în urmă – cu calm, fără mânie – cred că am luat decizii de cele mai multe ori dificile, dar care s-au dovedit deciziile corecte. După terminarea facultăţii, am lucrat şase luni la Ministerul de Finanţe după care am ales să intru în sistemul privat, convins că marile provocări profesionale, pe care mi le doream, mă aşteaptă acolo. După proiectele de anvergură de la Arthur Andersen, cei şapte ani care au urmat la UPC au fost o experienţă extraordinară, în care  am coordonat integrarea operaţională a doi mari operatori de cablu – UPC şi Astral, în calitate de CFO.

 

Iar apoi, în 2009, am luat decizia să accept marea provocare profesională a vieţii mele: postul de director general la Roşia Montană Gold Corporation, compania care îşi propune – şi nu văd de ce nu ar reuşi! – să construiască cea mai modernă mină, care să facă din România cel mai important producător de aur din Uniunea Europeană. Toate acestea au fost decizii care m-au făcut să devin ceea ce sunt astăzi, din punct de vedere profesional. Dar viaţa înseamnă mai mult decât satisfacţii profesionale şi sunt foarte mândru şi fericit că am o familie frumoasă, o soţie devotată şi doi copii minunaţi. Familia mea îmi dă încredere să privesc ziua de mâine cu speranţă şi cu oarecare detaşare faţă de micile dificultăţi de fiecare zi. Îmi pare rău că nu pot petrece mai mult timp alături de ei, dar mă străduiesc să nu lipsesc de la serbările copiilor şi să nu ratez niciun moment important pentru ei. Şi neapărat, să nu fac promisiuni pe care nu le pot ţine – asta e valabil în tot ceea ce fac. De altfel, mi-am promis că voi ajunge şi un excelent jucător de golf, aşa că, mai în glumă, mai în serios, nu am de ales! Patruzeci de ani? Nu mă sperie deloc vârsta asta, ci aştept cu mare interes şi entuziasm să văd ce urmează. Am încrederea că vor urma lucruri bune. Dacă eşti pregătit să ţi se întâmple lucruri bune şi faci tot ce depinde de tine pentru asta, ai toate şansele să reuşeşti!”

 

×