x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul Zilei - Radu Jude

Omul Zilei - Radu Jude

de Sebastian S. Eduard    |    24 Apr 2014   •   00:38
Omul Zilei - Radu Jude
Regizor
Scurtmetrajul “Trece şi prin perete” în regia lui Radu Jude a fost selecţionat în secţiunea Quinzanne des Réalisateurs din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, care se desfăşoară între 14 şi 25 mai, au anunţat marţi organizatorii.
Regizorul Radu Jude se întoarce la Cannes cu acest scurtmetraj după ce filmul “O umbră de nor” a avut premiera mondială anul trecut în cadrul aceleiaşi secţiuni.
Scenariul filmului “Trece şi prin perete” poartă semnătura lui Radu Jude, imaginea a fost realizată de Marius Panduru, Cătălin Cristuţiu s-a ocupat de montaj, în timp ce sound design-ul este semnat de Dana Bunescu, scenografia – de Adi Cristea, costumele – de Maria Pitea.
Din distribuţie fac parte Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaşte din multipremiatul lungmetraj “Toată lumea din familia noastră” (regia Radu Jude), Ion Arcudeanu, Marcel Horobeţ, Gabriel Spahiu şi Alecu Jude.
Scurtmetrajul “Trece şi prin perete” este o adaptare liberă după povestirea “În magazie” de A.P. Cehov şi este o producţie 100% independentă. Producătorii filmului sunt Radu Jude şi Ada Solomon.
Jurnalul Naţional îl felicită pe Radu Jude pentru performanţă şi îl declară “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Radu Jude