x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Răzvan Stoica

Omul zilei - Răzvan Stoica

de Sebastian S. Eduard    |    04 Oct 2013   •   00:13
Omul zilei -  Răzvan Stoica
Sursa foto: www.razvanstoica.com
violonist
Violonistul român Răzvan Stoica evoluează în semifinala concursului “New Talent” de la Bratislava, care va fi transmisă de Radio România Muzical, azi, de la ora 21:00. În cazul în care violonistul Răzvan Stoica va ajunge în finala competiţiei, Radio România Muzical va transmite în direct şi acel concert, programat luni, de la ora 21:00, comentator fiind Mihai Stănescu.
“New Talent” este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 de ani, derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Anul acesta, în competiţie s-au înscris 23 de concurenţi, Răzvan Stoica fiind unul dintre cei opt semifinalişti anunţaţi pe 30 aprilie.
Violonistul Răzvan Stoica a studiat la Liceul de muzică “George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa profesorului Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Începând cu anul 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care violonistul a avut 170 de contracandidaţi.
Pentru performanţa de a fi ajuns într-o fază atât de avansată în concursul de la Bratislava, Jurnalul Naţional îl declară pe Răzvan Stoica “Omul Zilei”.


×
Subiecte în articol: Razvan Stoica