x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale A început QR Fest, primul festival - cercetare din Cluj-Napoca pe tema smart city!

A început QR Fest, primul festival - cercetare din Cluj-Napoca pe tema smart city!

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Noi 2021   •   13:47
A început QR Fest, primul festival - cercetare din Cluj-Napoca pe tema smart city!

A început Festivalul QR Fest, care  va avea loc până pe  14 noiembrie 2021!

Q[uestioning]R[eality] Fest este primul Festival - Cercetare din Cluj-Napoca pe tema Cluj - Smart City în care, împreună cu comunitatea locală, dezbatem, analizăm și diseminăm problemele ascunse ale unui oraș smart.

Festivalul – cercetare QR Fest este organizat în cadrul rezidenței de curatoriat Wild Card for a Head Start, sub egida Fabricii de Pensule. Organizatorii sunt cei cinci rezidenți ai programului, ale căror proiecte individuale sunt și parte a Festivalului. Aceștia, împreună cu alți artiști invitați din Cluj, își propun să exploreze artistic diversele aspecte ale unui oraș care se autointitulează smart city, precum locuirea, robotizarea, colectarea datelor personale, soarta unei fabrici, relațiile interumane, memoria colectivă, sunetele orașului.

Cum diferența dintre un oraș utopic și unul distopic este de fapt mult mai mică decât credeam, vă invităm să participați la încercarea comună de a înțelege orașul Cluj-Napoca, dar și în demersul de a înțelege și cunoaște ideile și oamenii care vor crea viitorul lui, un viitor mai incluziv, mai sustenabil și mai puțin algoritmizat.

Participarea publicului la evenimente este gratuită.

Vă așteptăm cu entuziasm!

 

 

×