x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Din secretele maeştrilor-lumină şi culoare”, ateliere de pictură la Suceava

“Din secretele maeştrilor-lumină şi culoare”, ateliere de pictură la Suceava

de Luminita Ciobanu    |    11 Aug 2014   •   15:45
“Din secretele maeştrilor-lumină şi culoare”, ateliere de pictură la Suceava

Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava găzduieşte, începând cu  11 august 2014, cea de a treia ediţie a atelierelor de pictură “Din secretele maeştrilor-lumină şi culoare”, organizate de Muzeul Bucovinei cu sprijinul Consiliul Judeţean Suceava. Această ediţie este dedicată pictorului şi scenografului George Löwendal, odată cu împlinirea a 50 de ani de la dispariţia artistului.

Fundaţia Löwendal, partenerul Muzeului Bucovinei în acest proiect de pedagogie muzeală, a pus la dispoziţia cursanţilor schiţe, fotografii şi texte biografice privind activitatea scenografică a artistului. Acestea constituie obiect de studiu şi sursă de inspiraţie pentru cei 49 de copii înscrişi. Atelierele se desfăşoară în sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava, sub îndrumarea artiştilor plastici Camelia Rusu-Sadovei şi Iulian Asimionesei, între orele 9:00-11:00, 11:00-13:00 şi 14:00-16:00. Tematica aleasă permite abordarea tehnicilor scenografice şi de costum (colaj, butaforie, modelaj), însuşirea noţiunilor de costum, lumină, scenografie, cunoaşterea proporţiilor corpului uman şi schiţa de caracter. Copiii vor lucra în echipe şi vor realiza un proiect comun pe o temă aleasă.

La finalul atelierelor se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate de tinerii artişti şi vor fi premiate cele mai reuşite proiecte.


×