x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Identitati iesene, a sasea expozitie: “Arta ne ofera bucurie, satisfactie, ne educa”

Identitati iesene, a sasea expozitie: “Arta ne ofera bucurie, satisfactie, ne educa”

de Cristinel C. Popa    |    31 Oct 2017   •   14:24
Identitati iesene, a sasea expozitie: “Arta ne ofera bucurie, satisfactie, ne educa”

La Galeriile de Arta “Ion Neagoe”, de la Casa Corpului Didactic din Iasi, a avut loc luni vernisajul expozitiei “Identitati iesene”, o manifestare de inalta tinuta coordonata de prof. Carmen Sirbu, secondata de prof. univ. dr. Constantin Tofan. Aflata la a sasea editie, expozitia etaleaza o colectie de meditatii artistice concretizate în 72 de lucrari de pictura, grafica, arta textila, ceramica, arta digitala si sculptura semnate de nume de referinta din arta plastica contemporana, intre care amintim pe: Mihai Albu, Cristi Alexii, Madalina Andronic, Lidia Baitanu, Mihaela Bratu, Ramona Carabus,

Mihai Carp Fechete, Mihaela Ciuchi, Cristina Cogut, Eugenia Dumitras, Iulia Frentescu, Ofelia Hutul, Daniela Isache, Adriana Micu, Emilia Mititelu, Angelica Mirela Pagu, Cristinel C. Popa, Mara Popa,

Valentin Sava, Constantin Tofan, Viorica Toporas, Ioan Tudor si altii. “A sasea editie, o colectie de 72 de lucrari de pictura, grafica, arta textila si digitala, sculptura, ceramica, lucrari care transmit forta si energie creativa, originalitate si talent. Sub genericul “Identitati iesene” avem prelejul sa admiram creatii care comunica preocuparile constante ale artistilor privind identitatea personala si sociala in societatea contemporana. Ca la orice eveniment de mare amploare, exista o echipa de profesionisti care si-au dat mana sa construiasca calitatea a ceea ce reusim sa realizam impreuna. Doresc sa adresez multumiri domnului profesor Constantin Tofan si domnului director al Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” Iasi, prof. Silviu Iordache care au facut ca si anul acesta sa realizam un eveniment de mare valoare. Nu in ultimul rand, doresc sa multumesc domnului profesor Valentin Sava pentru ca ne-a permis, la fel ca si in ultimii ani sa folosim lucrarea Vechi zidiri iesene, Biserica Sfantul Haralambie si echipei care ne ajuta in fiecare an la realizarea albumului pe care il lansam la fiecare vernisaj, Tipografiei Pim, artistului vizual Bogdan Pantir sI tuturor artistilor care au contribuit prin munca lor la realizarea unui asemenea eveniment”, a spus prof. Carmen Sirbu, coordonatoarea evenimentului. 

 

Prof. univ. dr. Constantin Tofan: “Este o comunicare intre noi, dar si cu ceilalti”

Apoi a luat cuvantul maestrul prof. univ. dr. Constantin Tofan: “Fiecare expozitie a noastra, ca deja suntem o familie, ne intoarce in timp, la primii ani cand am organizat astfel de manifestari, iata ca am ajuns si la a sasea editie, cu multi participanti si lucrari de foarte buna calitate. Nu putem decat sa ne mandrim cu ceea ce facem, pentru ca este in primul rand o comunicare, o comunicare intre noi, dar in acelasi timp si cu ceilalti, cu cei care vor sa vada ceea ce  facem in domeniul artelor vizuale. Fiecare a venit cu personalitatea sa, cu lucrari reprezentative pentru creatia sa din ultima perioada, efectiv este o incantare sa vad si eu o evolutie a membrilor nostri in ceea ce fac. Sala a devenit aproape neincapatoare, la 70 de participanti, si unii cu cate doua-trei lucrari, aproape ca ne mai trebuie inca o sala ca sa acoperim….E mare lucru ca avem si acest spatiu pentru expunere. Sunt foarte multe lucrari de foarte buna calitate si bineinteles fiecare a incercat sa fie original, sa fie reprezentativ pentru aceasta perioada, va felicit din tot sufletul…!”.

De asemenea, din partea CCD Iasi, a spus cateva frumoase cuvinte si doamna prof. Claudia Ciobanu: “…Noi avem privilegiul de a recepta in fiecare zi lucrari de-ale dvs si admiram acest dialog…Arta pe care o practicati dvs este una silentioasa, dar si spectaculoasa. {i ne ofera atata bucurie si satisfactie si putin, cate putin, noi care suntem cei mai activi receptori de-ai dvs, ne educam in domeniul artei plastice. Va asteptam cu mare drag in fiecare an la noi sa ne cautam impreuna identitatea de Zilele Iasiului. Speram sa ramaneti colaboratori cu noi, pentru ca avem impreuna beneficii”, a spus prof., CCD Iasi.

Cu acest prilej a avut loc si lansarea unui volum de poezie al artistei  Carmen Voisei, carte ce a fost prezentata de scriitorul si criticul literar si din care o tanara domnisoara a recitat cateva poezii.

Expozitia poate fi vizitata pana pe 15 noiembrie 2017.  

Foto: Cristinel C. Popa

×