x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lansări la Gaudeamus: Reduceri de până la 80% la cărţi şi întâlniri cu autori nordici

Lansări la Gaudeamus: Reduceri de până la 80% la cărţi şi întâlniri cu autori nordici

de Sebastian S. Eduard    |    20 Noi 2013   •   15:55
Lansări la Gaudeamus: Reduceri de până la 80% la cărţi şi întâlniri cu autori nordici

Întâlniri cu autori români consacraţi, precum Andrei Pleşu, Lucian Boia şi Radu Paraschivescu, dar şi cu nouă autori nordici sosiţi în România ca invitaţi de onoare, precum şi reduceri de până la 80% sunt câteva dintre "ofertele" Târgului Gaudeamus, aflat, anul acesta, la cea de-a 20-a ediţie, informează Mediafax.

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care a început iewri la Bucureşti,  la Romexpo, anunţă  peste 600 de evenimente şi 400 de expozanţi. Târgul va putea fi vizitat de miercuri până vineri, între orele 11.00 şi 20.00, şi sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Accesul publicului în incintă se va face pe baza biletelor în valoare de 5 lei şi a abonamentelor în valoare de 10 lei, valabile pe toată perioada manifestării. Accesul este gratuit pentru copiii cu vârste sub 7 ani, elevi, studenţi, cadre didactice, profesionişti din aria editorial-educaţională, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi.

Polirom şi Cartea Românească

Editurile Polirom şi Cartea Românească participă la ediţia de anul acesta a Târgului Gaudeamus cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%), cu oferte speciale (cărţi la 10 lei), dar şi cu pachete promoţionale accesibile publicului larg (30-40% reducere). Printre noile titluri apărute în seriile de autor Polirom care vor fi prezentate la standul editurii se numără "Filosofii paralele", de Marta Petreu, un volum despre filosofia şi cultura românească, ce cuprinde dintr-o singură privire şi raiul ţiganilor lui Budai-Deleanu, şi infernul comunist prin care a fost constrâns să treacă Blaga în ultimii ani ai vieţii sale. De asemenea, un alt volum lansat, sâmbătă, de la 14:30, la Gaudeamus este "Legături de sânge. Povestea Ioanei", de Aurora Liiceanu, un tablou realist al vieţii în închisoare. De neratat este şi întâlnirea cu profesorul Paul Cornea, prilejuită de lansarea volumului "Ce-a fost - cum a fost. Paul Cornea de vorbă cu Daniel Cristea-Enache". De asemenea, duminică, de la ora 12.00, la standul Dacia, Cristian Tudor Popescu va lansa la Gaudeamus o nouă carte, "Filmar", care abordează subiecte legate de cinematografie, fără să ocolească însă analizele unor evenimente recente. Actorul Mircea Diaconu va lansa, duminică, de la ora 13:00, la standul editurii, un roman emoţionant despre copilărie, "La noi, când vine iarna", apărut de curând în colecţia "Fiction Ltd.", şi în ediţie digitală. Duminica, de la ora 15.00, scriitorul francez Andrei Makine, a cărui roman "O femeie iubită" a fost publicat de curând în colecţia "Biblioteca Polirom", şi în ediţie digitală, va avea un dialog cu jurnalistul Luca Niculescu, după care va răspunde întrebărilor publicului.

Humanitas

Editura Humanitas lansează, vineri, de la ora 18:00, noile apariţii din colecţia "Istorie". Printre ele: "Memorialul durerii. Întuneric şi lumină", de Lucia Hossu Longin  şi "Moştenirea Kremlinului. Rolul spionajului în sistemul comunist de guvernare", de Ion Mihai Pacepa. De asemenea, sâmbătă, de la ora 12.00, va fi lansată ediţia de colecţie a volumului "Capcanele istoriei", de Lucian Boia, precum şi audiobook-urile "De ce este România altfel?" şi "Sfârşitul Occidentului?", în prezenţa lui Radu Paraschivescu şi a lui Lucian Boia. Gabriel Liiceanu este prezent la această ediţie Gaudeamus cu două lansări - "Dragul meu turnător" şi "Jurnalul de la Păltiniş", o ediţie aniversară.Totodată, Andrei Pleşu lansează volumul "Din vorbă-n vorbă. 23 de ani de întrebări şi răspunsuri", la eveniment participând, pe lângă autor, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea. Duminică, de la ora 15.00, participanţii la Târgul Gaudeamus se vor putea întâlni cu Radu Paraschivescu, care lansează volumul "De la Waters la Similea. Oameni cool scriu despre muzica lor".

Curtea Veche

Editura Curtea Veche a pregătit pentru Târgul Gaudeamus unele dintre cele mai generoase promoţii ale anului, care vor include şi două zile cu reduceri de până la 80% la toate cărţile - Black Friday (vineri) şi Black Sunday (duminică). Printre noutăţile Curtea Veche Publishing de la această ediţie a Târgului Gaudeamus se numără un album biografic dedicat principesei Margareta a României - "Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare", de Sandra Gătejeanu-Gheorghe -, una dintre cele mai aşteptate cărţi de bucate ale lui Jamie Oliver - "Găteşte în 15 minute cu Jamie" - şi un volum de eseuri semnat de Adrian Cioroianu - "Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor".

Editura Trei

Editura Trei a pregătit mai multe întâlniri cu autori nordici. Joi, de la ora 17.00, islandeza Yrsa Sigurdardóttir va lansa un thrillerul "Îmi amintesc de tine". Urmează, de la ora 18.00, lansarea volumului "Trei secunde", al autorilor Anders Roslund şi Borge Hellström. Vineri, de la ora 17:00, are loc lansarea volumului "Steaua lui Strindberg", de Jan Wallentin, iar, de la ora 18.00, "Somnul şi moartea", de A. J. Kazinski. De asemenea, sâmbătă, de la ora 13:00, Salla Simukka lansează volumul "Roşu ca sângele", iar, de la ora 15:00, are loc lansarea cărţii "Tămăduitorul", de Antti Tuomainen.

De altfel, nouă autori nordici vor sosi în România cu ocazia Târgului Gaudeamus, aceştia fiind invitaţi de ambasadele Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei la Bucureşti. Cele cinci ţări nordice participă la Gaudeamus2013 în calitate de invitat de onoare, sub sloganul "Cool Nordic Bucureşti".

Pasionaţii de literatură vor avea ocazia astfel să îi întâlnească pe scriitoarea islandeză Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund şi Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich, care semnează sub pseudonimul A. J. Kazinski, şi finlandezii Salla Simukka şi Antti Tuomainen, cărţile celor opt invitaţi fiind publicate la editura Trei, precum şi pe autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale cărei volume sunt publicate la editura All.

Standul comun al Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei va fi amplasat în Pavilionul Central al Romexpo, nivel 0.00, numărul 3. La stand se va afla o amplă bibliotecă, cuprinzând cărţile autorilor nordici care au fost publicaţi în limba română. De asemenea, este prevăzut un spaţiu de manifestări, în care vor avea loc lansările de carte şi o serie de conferinţe şi seminarii.

Litera

Şi editura Litera va fi prezentă la această ediţie Gaudeamus. Astfel, joi, de la ora 17:00, va fi lansat volumul "Regele Mihai. Album istoric", de Diana Mandache, în prezenţa lui Theodor Paleologu, Stelian Tănase şi Călin Popescu-Tăriceanu. De asemenea, de la ora 18:00, are loc lansarea volumului "Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu". Sâmbătă, de la ora 15.15, editura Litera lansează volumul "Mihail Gorbaciov. Amintiri. Viaţa mea înainte şi după Perestroika", eveniment la care vor participa Ion Iliescu, Victor Ciorbea, Adrian Cioroianu, Roland Cătălin Pena şi Bedros Horasangian.

Nemira

Ca în fiecare an, şi editura Nemira a pregătit cititorilor numeroase surprize, de la noutăţi editoriale la oferte promoţionale şi evenimente de lansare mult aşteptate. Astfel, cei care vor ajunge la standul editurii Nemira vor putea alege din cele peste 700 de titluri pregătite, vor putea beneficia de reducerea generală de 25%, de oferta 2+1 cadou şi de reducerea de 35% pentru pachetele cadou. Sâmbătă, de la ora 15.30, are loc lansarea cărţii "La galop prin piramidă", de Liviu Radu, eveniment la care vor vorbi Michael Hăulică şi Oliviu Crâznic, iar duminică, la ora 14.00, va fi lansat volumul de poezii "111 cele mai frumoase poezii", de Nichita Stănescu, la care vor participa Felix Nicolau, Georgeta Drăghici, Nicu Alifantis, Cosmin Perţa, Dan Mircea Cipariu şi Bogdan Hrib.

Editura Publica anunţă şi ea un discount de 20% şi propune titluri noi şi interesante precum “Roz tranchilizant şi alte influenţe neaşteptate asupra felului în care gândim, simţim şi ne purtăm” de Adam Alter sau “David şi Goliat. Outsideri, inadaptaţi şi arta luptei cu giganţii” de Malcolm Gladwell, poate cea mai aşteptată carte a anului 2013 din toată lumea.
Vellant continuă la Gaudeamus seria dedicată literaturii contemporane de limbă spaniolă cu trei autori de origine argentiniană, cubaneză şi spaniolă: Alan Pauls, autorul romanului “Trecutul”, câştigător al premiului Herralde de Novela şi ecranizat în 2007, Wendy Guerra, publicată în premieră în România cu romanul autobiografic “Toţi pleacă” şi Andrés Barba care revine la Vellant cu patru nuvele grupate în volumul “Buna intenţie”.

Grupul Editorial ALL vă aşteaptă la stand cu lansări-eveniment, sesiuni de autografe cu autori români şi străini, precum şi cu o serie de promoţii speciale. În perioada 20-24 noiembrie, la standul ALL cititorii pot să-şi completeze biblioteca personală cu peste 400 de titluri din literatura română şi internaţională, carte academică sau carte practică la preţuri incredibile – 3 lei, 7 lei sau 10 lei, precum şi cu noutăţi editoriale de excepţie, printre care se numără şi o lucrare autobiografică a maestrului Marin Moraru.

Institutul Cultural Român (ICR) participă şi anul acesta la Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, cu mai multe lansări, dar şi cele mai recente numere ale revistelor Lettre Internationale şi Euresis.

×