x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film CESAR 2016 - Secrete de fabricaţie ale trofeului

CESAR 2016 - Secrete de fabricaţie ale trofeului

26 Feb 2016   •   21:56
CESAR 2016 - Secrete de fabricaţie ale trofeului

În această seară, la Theatre du Chatelet din Paris, vor fi acordate premiile Cesar în cadrul celei de-a 41-a gale a cinematografiei franceze, a cărei gazdă va fi actriţa Florence Foresti. Fiecare laureat va pleca cu un trofeu, ale cărui secrete de fabricaţie sunt dezvăluite de telestar.fr.

Premiile Cesar recompensează de 41 de ani cele mai bune realizări ale cinematografiei franceze din anul anterior. La Cannes, laureaţii pleacă cu o ramură de palmier, la Oscar premiaţii primesc o statuetă care reprezintă un bărbat, iar câştigătorilor premiilor Cesar li se acordă un trofeu în formă de buturugă. Modelul este acelaşi din 1976. Statueta a fost realizată iniţial în regiunea pariziană de topitoria Susse, ştafeta fiind preluată de cea de artă Bocquel din Normandia la cererea sculptorului Cesar, creatorul trofeului.

Chiar dacă trofeul este auriu, el este în realitate de bronz, fiind şlefuit şi acoperit cu un strat de finisaj care îl face să strălucească în multe nuanţe. Statueta măsoară 30 de centimetri şi cântăreşte 3,8 kilograme. Ca să fie perfectă, necesită 15 ore de muncă din partea unor artizani pricepuţi. Valoarea trofeului nu a fost dezvăluită niciodată, dar se spune că ar valora 1.500 de euro.

Pentru fiecare ediţie se produc 25 de trofee şi din 2013 ele sunt gravate cu numele câştigătorului în culise, imediat după anunţarea rezultatului. Există şi exemplare suplimentare în cazul unor premieri ex-aequo, încheie telestar.fr. AGERPRES

×