x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Stere Gulea începe filmările la Moromeții 2 în Teleorman

Stere Gulea începe filmările la Moromeții 2 în Teleorman

18 Sep 2017   •   13:42
Stere Gulea începe filmările la Moromeții 2 în Teleorman

Filmările la 'Moromeţii 2', în regia lui Stere Gulea, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, debutează, luni, în comuna Talpa, locaţie unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului. 

De două luni, autorităţile comunei şi localnicii fac voluntariat pentru a realiza condiţii optime pentru filmări. Prin această nouă producţie, edilul localităţii speră ca Talpa să ajungă să facă parte din circuitul turistic al ţării. 

"Din punctul meu de vedere, dacă acum 32 de ani, când s-a turnat prima parte, era o altă abordare - oamenii au venit, au turnat şi au plecat, nimeni nu îndrăznea să se gândească la ceva mai mult, de data aceasta e o oportunitate pentru comuna Talpa, pentru mine, ca primar. După terminare o să facem un brand pentru comunitate, să fie descoperit satul românesc, nu este vorba de sărăcie, ci de modestie, simplitate - casele acelea, care erau mai sănătoase, mai trainice, nu neapărat termopane şi rigips. Se deschide o provocare" , a declarat pentru AGERPRES primarul Benone Rababoc. 

Filmările în comuna Talpa vor dura trei săptămâni şi au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeaşi în care s-a înregistrat prima peliculă. 

Potrivit primarului, pentru decor a fost nevoie de realizarea mai multor obiective şi de figuranţi, utilaje agricole şi animale. 

"S-a improvizat o cârciumă, o faţadă a unei primării. Atât eu cât şi mulţi oameni din comună, cei de la ajutor social, am dat o mână de ajutor. Era normal să facem lucrul acesta. De două luni facem parte din echipa de pregătire. Este bucuria mare şi avem speranţa să se întâmplă ceva după asta. De 20 de ani îmi doresc să dau viaţă comunei", a spus Rababoc. 

În perioada filmărilor, actorii au ales să facă naveta la Alexandria, Bucureşti sau chiar să se mute în comuna Talpa. 

"Oamenii au început sa îndrăgească comuna. Personajele principale au ales să rămână în localitate. Horaţiu Mălăele e cazat la mine. Sunt actori care sunt rămaşi în casele oamenilor din localitate. Sunt modeşti, simpli. Pe mine m-au impresionat. Sunt deschişi pentru localitate, pentru oameni, pentru tot ce se întâmplă", a mai spus primarul. 

Potrivit sursei citate, pregătirile pentru debutul filmărilor au atras deja vizitatori din alte localităţi: duminică, un grup format din 15 biciclişti, din municipiul Alexandria, a venit în comuna Talpa pentru a vizita şi pentru a socializa cu oamenii locului. 

Filmul este inspirat din cel de-al doilea volum "Moromeţii", "Viaţa ca o pradă". 

În rolurile principale ale filmului vor juca Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), dar şi Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac. 

Comuna Talpa este situată la 43 de kilometri de municipiul Alexandria şi la 39 de kilometri de comuna Siliştea Gumeşti, localitatea natală a scriitorului Marin Preda. AGERPRES 

×