x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Mircea Albulescu: "Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea"

Mircea Albulescu: "Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea"

06 Oct 2015   •   13:30
Mircea Albulescu: "Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea"
Sursa foto: spynews.ro

Invitat în cadrul emisiunii "Dincolo de aparanţe" de la Antena Stars, prezentată de Florentina Fântânaru, celebrul actor a vorbit în exclusivitate despre unul dintre cele mai grele momente din întreaga carieră a sa: "Jucam într-o piesă, în urmă cu ceva timp. M-am schimbat, am urcat pe scenă, totul a mers bine, iar într-una dintre pauze soţia mea a venit la mine. Atunci am văzut că era îmbrăcată în negru. Ea mi-a spus că a murit tatăl meu. Atunci mi-am auzit numele, eram chemat din nou pe scenă şi a trebuit să joc ca şi cum nimic nu s-a întâmplat actul doi. Asta este meseria noastră. Nu are aproape nicio legătură personală cu viaţa ta intimă. Trebuie să răzi dacă vrei să plângi, trebuie să plângi, dacă vrei să râzi".

A împlinit 81 de ani, pe 4 octombrie, are o carieră de invidiat, dar şi multe probleme de sănătate şi tragedii personale. În urmă cu aproape opt ani, cel care a interpretat roluri memorabile în "Cel mai iubit dintre pământeni" sau "Mihai Viteazu" a trăit o adevărată dramă. Soţia lui s-a stins, după o luptă crâncenă cu o boală necruţătoare: cancerul. De atunci, actorul locuieşte singur în apartamentul lui de trei camere dintr-un bloc din Capitală.  Anul trecut, a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă...

„Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei. E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val. Îi văd pe cei din jurul meu cum mă privesc. Cu siguranță se întreabă: «Mai e, o să mai fie, o să mai poată»”, a mai declarat artistul la Antena Stars.

×
Subiecte în articol: mircea albulescu interviu