x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Folosirea hitului 'Despacito' în scop electoral de către Nicolas Maduro, condamnată de interpreţii săi

Folosirea hitului 'Despacito' în scop electoral de către Nicolas Maduro, condamnată de interpreţii săi

25 Iul 2017   •   18:30
Folosirea hitului 'Despacito' în scop electoral de către Nicolas Maduro, condamnată de interpreţii săi

Cântăreţul portorican Luis Fonsi şi compatriotul său Daddy Yankee au condamnat luni folosirea "ilegală" şi "nefericită" de către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a hitului lor "Despacito" pentru a promova alegerile pentru o Adunare constituantă pe care le organizează, informează AFP. 

"Faptul că îţi însuşeşti ilegal un cântec (Despacito) nu înseamnă nimic în comparaţie cu crima pe care o comiţi şi ai comis-o în Venezuela", a scris Daddy Yankee pe contul său de Instagram, adresându-se direct preşedintelui Maduro. 

"Acest regim dictatorial este o glumă, nu numai pentru fraţii mei venezueleni, ci şi pentru lumea întreagă. Cu acest plan de marketing nefast, veţi ajunge să scoateţi singur la lumină idealul dvs fascist", a adăugat portoricanul. 

Rapperul a făcut referire la utilizarea cântecului său, duminică, la televiziunea oficială venezueleană, de către preşedintele Maduro. În acest remix al hitului mondial al celor doi portoricani, liderul socialist fredonează "Uşurel, ia un buletin de vot în loc de arme şi exprimă-ţi ideile în pace şi cu calm". 

Guvernul venezuelean desfăşoară în prezent o campanie pentru a promova alegerea unei Adunări constituante în cadrul unui scrutin organizat duminică. Opoziţia a făcut apel la boicotarea acestor alegeri. 

"Nu m-a consultat niciodată şi nici nu i-am permis să utilizeze sau să schimbe Despacito în scopuri politice", a declarat la rândul său Luis Fonsi, principalul autor al cântecului. 

"Despacito", ale cărui ritmuri latino au cucerit lumea, a devenit în luna iulie cântecul cel mai ascultat în streaming din toate timpurile. 

Numărul doi al partidului socialist la putere în Venezuela, Diosdado Cabello, a utilizat şi el refrenul din "Despacito" pentru a-i critica pe opozanţii lui Maduro. 

"Aşa cum spune cântecul 'puţin câte puţin, încetişor' ei vor să dea o lovitură de stat", a declarat el.AGERPRES

×