x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Zile fierbinţi de rock

Zile fierbinţi de rock

de Diana Scarlat    |    29 Iul 2015   •   11:39
Zile fierbinţi de rock

Canicula din ultimele zile s-a “stins” cu cele mai zgomotoase concerte rock: Black Label Society a concertat pentru prima dată în România în calitate de cap de afiș, luni, 27 iulie, la Arenele Romane din capitală. Formația americană a făcut un show incendiar, grație riff-urilor cutremurătoare, vocii puternice și shred-urilor hipnotizante ale lui Zakk Wylde.


În deschiderea celor de la Black Label Society a cântat trupa bucureșteană Space Needle, care a-ncălzit atmosfera cu mixul de grunge și heavy metal, inspirat de la formații precum Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden sau Stone Temple Pilots.

Cu doar trei zile înainte, tot la Arenele Romane a concertat legenda death metal Cannibal Corpse. Cu peste 1 milion de copii vândute la nivel mondial, Cannibal Corpse este una dintre formațiile emblematice ale death metal-ului, păstrându-si intact stilul din 1988 și până în prezent.

În deschiderea americanilor au cântat două formații autohtone: L.O.S.T. – una dintre cele mai reprezentative nume ale metal-ului românesc - și Epileptic Outbreak, o trupă aflată la început de drum, care iese, însă, în evidență, cu fiecare apariție, datorită stilului electic pe care îl abordează, incluzând mai multe elemente ale subgenurilor metalului extrem.

HIM la Timişoara

Nu doar Bucureştiul răsună rock în această perioadă. HIM va concerta la Timişoara vineri, 31 iulie, în Parcul Rozelor. HIM este una dintre cele mai aclamate formații din Finlanda, inițiatori ai genului “love metal”, o combinație interesantă între rock alternativ, gothic și melodic heavy metal, greu de clasat de către critici. Simbolul HIM este celebra “heartagram”, creație ce îi aparține liderului trupei, Ville Valo, și reprezintă o juxtapunere a binelui și a răului, a luminii și a întunericului. Cu opt albume de studio la activ, HIM a fost premiată cu un disc de aur în SUA, fiind prima formație finlandeză care să reușească această performanță pe teritoriu american. Cel mai recent material discografic datează din 2013 și a fost recompensat cu discuri de platină în Finlanda și Germania, într-o eră în care cifrele vânzării de albume s-au miscorat considerabil.

August începe în forţă: Korn la Bucureşti

Korn va cânta anul acesta pentru prima dată la Bucureşti, pe 3 august, la Arenele Romane. Trupa a mai cântat în România în 2010, la festivalul Peninsula, de la Târgu-Mureş.

Trupa Korn va ajunge şi la Bucureşti, în formula Jonathan Davis (voce, cimpoi), James 'Munky' Shaffer (chitară), Brian 'Head' Welch (chitară, backing vocal), Reginald 'Fieldy' Arvizu (bass) şi Ray Luzier (tobe, percuţie). Concertul va include cele mai cunoscute piese ale trupei.

×