x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Acțiunile lui Băsescu, antinaționale în opinia MRU

Acțiunile lui Băsescu, antinaționale în opinia MRU

de Dragos Moldovan    |    13 Ian 2014   •   15:03

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a găzduit o dezbatere referitoare la soarta Dreptei extra-PNL din România. Participanți, firește, Cristian Preda, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu and co. Câteva idei au fost remarcabile.

Europarlamentarul Cristian Preda, demisionar din rândul democrat-liberalilor sub deviza asumată zgomotos “sunt băsist”, a cerut pentru alegerile din primăvară “listă Traian Băsescu”. Sintagma năucitoare a necesitat explicații, care au venit. Adică o listă pentru europarlamentare purtând girul, moral (?), așa înțeleg eu, al actualului președinte. Probabil însă că fostul angajat de la Cotroceni se gândește chiar la un aviz propriu-zis. În fine, la ceas de noapte, cu o sticlă de wishky bună, incognito, orice este posibil. Mai ales când ai subordonați gata să execute, prompt, orice ordin. Cred că majoritatea electoratului s-a obișnuit cu stilul de lucru al celui mai bine plătit om de către oamenii muncii din România. Dar eu cred că ar fi bine să nu-l accepte. E adevărat, răul s-a petrecut, sistemul politic din România s-a transformat în acești ani într-unul prezidențial, autoritar, față de care chiar și primul mandat al lui Ion Iliescu poate fi considerat mai lax. Având în vedere că în acea perioadă au apărut și s-au dezvoltat partidele istorice și UDMR. Acum, Cristian Preda, o minte luminată, cere înrobire politică totală și se oferă, implorând în genunchi, pe sine ca primul sclav. Grav. Ceea ce a făcut Traian Băsescu din democrație mie mi se pare un experiment hidos. Și extrem de periculos. Practic, el nu numai a lansat niște lideri care formează o gașcă, dar în primul rând a modificat niște creiere. Îmi cer scuze pentru afirmația următoare, și îi rog pe cei care intră în această categorie să se considere suporteri înfocați ai unei echipe de fotbal, dar susținătorii lui Traian Băsescu au același comportament : fanatic! Stau încremeniți într-un proiect căruia îi refuză cu obstinație alternativa, și sunt gata să garanteze cu ștampila de vot, eventual și cu mâna care o ține pe aceasta, pentru adevărul absolut care se află în buzunarul de la spate al pantalonilor pe care acesta îi poartă. Traian Băsescu și-a creat o armată de sclavi care luptă, cu lanțurile la picioare, pentru libertatea tuturor de a se încătușa în formație. Asta a demonstrat, fără echivoc, distinsul europarlamentar susținut ca prezențe de fond, de către Elena Udrea și Baconschi. Bineînțeles că Mihai Răzvan Ungureanu n-a pregetat să-și aducă propriul entuziasm ca obol.

Domnul MRU. A marcat și el, tot involuntar, un moment important în demantelarea politicilor și puterilor lui Traian Băsescu. A spus că incapacitatea, de un de zile, a Dreptei (din afara USL – n.m) este un act antipatriotic. Nu știu dacă e așa. Personal, cred că dimpotrivă, este mult mai eficient dacă, în actualul context politic, și nu numai, USL dar în special PNL și candidatul său la prezidențiale, este atacat și împins înspre Stânga de mai multe forțe politice. Dar dacă e așa cum zice domnu’ MRU, atunci ar trebui analizată activitatea lui Traian Băsescu, semnalat faptul că dacă el n-ar fi luptat furibund pentru a o impune pe Elena Udrea președintă a PDL, sau dacă măcar, după ce a pierdut, n-ar fi dezertat eroic, prin celebrul “adio PDL”, atunci la ora asta, Dreapta din afara USL ar fi avut și liste comune pentru primăvară, și foarte probabil, candidat la prezidențiale în persoana lui Emil Boc, susținut de tot partidul, în frunte cu Vasile Blaga. Așadar, concluzia exclamației făcute de Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi trasă prin deducție logică.

Subiectul bonus îl reprezintă “vizita” lui Robert Cazanciuc – ministrul Justiției, consider că este o precizare necesară - la Ambasada SUA de la București. De mânuță cu noua căptenie a CSM, delegația a efectuat o plimbare normală la început de an, în opinia lor, la reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București. Uau, măi să fie! Păi, să ne prezinte atunci programul întâlnirilor. Duane Butcher nici măcar nu e ambasador, Barack Obama l-a uitat aici, e însărcinat cu afaceri. “Vizita” a fost ditamai “convocarea”. Umilitoare, nu s-a deplasat Butcher în centrul Capitalei, i-a chemat pe ăștia la ieșirea dinspre Nord. Independență sută la sută, garantat, plus 20% gratis.


×