x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Autorul "bâtelor de la referendum" apare în Piața Victoriei

Autorul "bâtelor de la referendum" apare în Piața Victoriei

de Dan Constantin    |    04 Feb 2017   •   14:56
Autorul "bâtelor de la referendum" apare în Piața Victoriei

Vlad Odobescu semnează în publicația politico.eu un reportaj din Piața Victoriei. Odobescu descrie pe  larg manifestația impotriva ordonanțelor care ,aflăm din titlu, ar stopa lupta anticorupție.Opinia este susținută de Laura Ștefan, prietena instituționalizată prin ong Expert Forum a Codruței Kovesi.Articolul reia teza ,,scăpării” de la pușcărie prin ordonante a liderului PSD Liviu Dragnea.Coautor al articolului  este Michael Bird, ziarist care îsi desfasoară cariera intre București și Londra,semnatar a unor articole în siteul blacksea.eu, la care este editor.

Odobescu Vlad s-a facut remarcat în 2012 cand a semnat în USA TODAY un articol manipulator care avertiza că suspendarea lui Băsescu se realizeaza cu cohorte de manifestanți înarmați cu bâte.A fost premiat de ong-uri care au luptat pentru mentinerea lui Băsescu la putere .

Odobescu este afiliat caseijurnalistului și Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigații. Platformele pe care semneaza cei doi autori sunt finanțate printr-o susccesiune de ong-uri care au ca sponsor principal Open Society Foundation a lui Soros, cu sediul în Maryland și fonduri norvegiene. 

Fondurile din Norvegia(mecanismul SEE) sunt operate în Romania de  FDSC-Fundația pentru Dezvoltarea Societatii Civile care dispune de un buget de circa 70 milioane euro. Din acesti bani sunt finanțate cu prioritate ong-uri care isi declara deschis simpatii politice sau sustinerea DNA, trecand sub tacere orice incalcari ale drepturilor omului sau abuzuri ale procurorilor.Mecanismul norvegian sustine cu milione de euro si programe de formare pentru magistratii din Romania.

×
Subiecte în articol: dan constantin editorial