x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bunătatea mijlocaşului

Bunătatea mijlocaşului

de Florin Condurateanu    |    01 Sep 2020   •   07:30
Bunătatea mijlocaşului

Cuvintele sunt prea strâmte pentru bunătatea teribilă dovedită de Iosif Rotariu, mijlocaşul serios şi harnic al echipei Steaua şi al naţionalei. Cu mulţi ani în urmă, Rotariu a înfiat o biată fetiţă, Kassandra. Fusese abandonată de mamă în maternitate după 3 zile, a preluat-o bunica, devenind ţinta răutăţilor şi sadismelor acestei femei.

Fetiţa a fost arsă cu ţigara, bătută, neîngrijită. I s-a făcut milă de acest nefericit pui de om lui Iosif Rotariu şi excepţionalei femei care-i este soţie, s-au hotărât să adopte această copiliţă slabă şi, după cum au descoperit medicii, grav bolnavă. Nu era de ajuns că biata fetiţă era maltratată de oameni fără inimă, s-a descoperit ceva tulburător, Kassandra era bolnavă, o boală periculoasă şi destul de rară. Era purtătoarea unei boli care ataca cu infecţii articulaţiile şi oasele, pe care le distrugea. Dar aceşti oameni de o bunătate îngerească, părinţii care au înfiat-o, au hotărât să lupte alături de micuţă şi, cu eforturi băneşti enorme, a fost operată de 49 de ori. Aţi citit bine, de aproape de 50 de ori la clinici cu renume din străinătate.

A suportat cu eroism operaţii mari şi lungi la şold, ba chiar la maxilare, la multe articulaţii. Dar Kassandra a păşit cu bravură peste aceste groaznice obstacole şi, aşa cum Rotariu îşi aminteşte cu glas tremurat de emoţie, „Kassi intra în sălile de chirurgie cu ochii trişti şi ieşea după operaţii cu ochii luminaţi de speranţă”.

Ei bine, de curând, Kassandra, temerara fetiţă, a dobândit un succes de toată lauda, a intrat la un liceu renumit din Timişoara, la Liceul Shakespeare, profilat pe limbi străine. Deşteaptă şi cuminte, cu voinţă de oţel, aşa cum îi sunt protezele şi piesele grefate în articulaţiile măcinate de boală, Kassandra a pătruns prin munca ei la o şcoală pretenţioasă, fetiţa abandonată şi torturată de nişte neoameni, dar luată la piept de familia Iosif Rotariu ştie bine engleza, în perioadele lungi de internare în spitalele din Franţa a învăţat şi franţuzeşte. Soarta i-a dat o compensaţie, au ieşit decisiv în calea ei nişte îngeri.

Acum, Kassandra Rotariu mai are de înfruntat o operaţie grea la vârsta de 18 ani. Bani mulţi, dar aceste modele de omenie se vor descurca așa cum au făcut-o şi până acum. Să nu uităm că, la turneul final al Campionatului Mondial din Italia, din 1990, mijlocaşul Iosif Rotariu a primit de la Jenei sarcina de a-l păzi, de a fi umbra celebrului Maradona, considerat geniul fotbalului. Rotariu nu l-a lăsat pe marele star Maradona nici să răsufle.

 

 

×