x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine lucrează la dosarul Iohannis?

Cine lucrează la dosarul Iohannis?

de Dan Constantin    |    11 Mar 2016   •   08:22
Cine lucrează la dosarul Iohannis?

Sub aparentul calm afișat, președintele Klaus Iohannis pare tot mai îngrijorat. Desigur, sunt problemele țării care se tot adună și care impun răspunsuri și de la Primul Cetățean al Republicii. Răspunsuri pe care le așteptăm și pe care le vom primi de la cel care s-a angajat să facă ,,o altfel de politică”.

România este însă o țară grăbită, are prea multe restanțe și pretențiile oamenilor care au văzut cum trăiesc alți europeni cer un ritm susținut al schimbărilor. Viteza nu este însă calitatea președintelui ales în 2014. Intrat în al doilea an de mandat, Klaus Iohannis apare ca un om greu de urnit și mulți constată că președintele nici nu ar manifesta intenția să-și aleagă direcția. Ca atare, pe acest fond de imobilism se construiesc deja scenarii care nici măcar nu mai sunt secrete, pentru a-l scoate pe Iohannis din locul de la Cotroceni. Izolat de partide, cu o himeră de susținere virtuală ușor de manipulat, Iohannis apare captiv și tot mai greu de susținut la propria succesiune.

Politicienii nu se înghesuie să devină prezidențiabili pentru runda din 2019. Într-un sistem normal, viitorii competitori ar trebui să fie cunoscuți, dar experiența din România arată, cu spaimă, că liderii politici au devenit țintele DNA. Natural, vidul de candidați este umplut de cei ,,curajoși”.

Cine-i cel mai curajos din țară? Ghici ciupercă-ntr-un picior! Codruța Kovesi are chiar și o diplomă în acest sens, dată de Ambasada SUA. Șefa DNA și-a construit o platformă de pe care poate ataca orice instituție sau orice persoană. Postura de prezidențiabilă devine și mai pregnantă odată cu slăbirea poziției și credibilității președintelui Iohannis. DNA se ocupă cu sârg de construirea unui dosar beton. Deja sunt probe, mărturii, că alegerea lui Iohannis în 2014 s-a făcut prin mijloace incorecte în județul lui Frunzăverde, numele președintelui apare în rechizitoriu. La Sibiu, procurorii sapă în arhivele Primăriei. La direcția tehnică, la Cadastru, la Parcul industrial, la Primăria din Șelimbăr, din zona marilor afaceri imobiliare, se tot adună după percheziții informații despre administrarea Sibiului în mandatele lui Iohannis. La DNA Alba Iulia se află la butoane Aurelia Denisa Boicean, procuroare ,,evadată” de la Alina Bica în ograda sibiencei Kovesi. Are în poșetă bastonul de mareșal și un ordin să-l folosească.

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis