x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine nu vrea Comarnic- Braşov?

Cine nu vrea Comarnic- Braşov?

de Dan Constantin    |    02 Iun 2015   •   07:31

Cel mai aglomerat drum din România - şoseaua de pe Valea Prahovei - a suferit un nou test de oportunitate în minivacanţă. Zecile de mii de şoferi înţepeniţi în trafic s-au gândit cu „recunoştinţă” la mamele politicienilor de azi şi de ieri care fac promisiuni pentru autostrada Comarnic-Braşov. Surprinzător, cu cât proiectul devine mai coerent, cu atât are adversari mai puternici. Unii văzuţi, alţii care toacă în subteran şi demolează cu false argumente autostrada dorită de populaţie.

Tehnica subminării este acum de a bloca sine die semnarea contractului pentru Comarnic-Braşov chiar şi după ce licitaţia a fost câştigată de nr. 1 mondial în construcţii.

Mâna nevăzută vrea să înceapă înainte lucrarea Piteşti-Sibiu, cu motivaţia expedierii producţiei de la Colibaşi. De ce nu se transportă cu trenul automobilele Dacia, aşa cum fac toate uzinele din lume? Este poate o mică afacere de cărăuşie girată de cineva cu mare folos.

Pentru că suntem membri NATO ar fi o întrebare de pus. Cât i-a trebuit convoiului american care s-a deplasat pe Valea Prahovei spre poligonul de la Cincu să traverseze Carpaţii?

O altă problemă de apărare. De ce sunt necesare şi tuneluri pe traseul proiectat pe Valea Prahovei? Ţintele sunt mai greu de atins dacă sunt parcate în tunel.

De ce nu sunt analizate proiectele în CSAT şi acolo să se stabilească prioritizarea? Este o sugestie pentru preşedintele Iohannis, care până acum nu s-a pronunţat. Altfel, rămânem cu ideea unui fost preşedinte care după ce a dormit o noapte la Kremlin nu a mai dorit autostrăzi.
 

×