x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cum va suna viitorul europârâcioșilor, după ce Comisia Europeană va face curățenie în lista surselor de informare?

Cum va suna viitorul europârâcioșilor, după ce Comisia Europeană va face curățenie în lista surselor de informare?

de Serban Cionoff    |    20 Mar 2018   •   11:46
Cum va suna viitorul europârâcioșilor, după ce Comisia Europeană va face curățenie în lista surselor de informare?

Vă așteptați, cumva, să primim un răspuns clar la întrebările pe care ni le-am pus, mai fiecare dintre noi, după ce, duminică seară, postul  Antena 3 a difuzat documentul transmis, în 2012, de către mai marii Comisiei Europene către Guvernul României și în care, la punctul 20, se găseau numele unor personalități pe care mai marii de la Bruxelles le vroiau,cu orice preț, condamnate? Demers stupefiant, revoltător pe care, tot la Antena 3, fostul ministru al justiției,ulterior,al afacerilor externe,Titus  Corlățean, îl caracteriza, pe bună dreptate, ca fiind ,,odios’’.

 Da* de unde?!... Tăcere de mormânt și aroganță cât cuprinde, că doar de aia ne socotesc țanțoșii eurobirocrați a fi elevul problemă al uniunii! Bun doar să fie pus pe coji de nucă și bătut la palmă cu nuielușa MCV-ului sau să i se fluture în fața ochilor lozinca lui  ,,uite Spațiul Schengen-nu e Spațiul Schengen!’’ Ba să nu mint! Un fel de răspuns a venit din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România, care a dat publicității un text de numai câteva rânduri, menit să pună lucrurile la la punct fără drept de apel:,,Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea ,,din surse neoficiale’’.

 Trecând peste limbajul prețios nevoie mare, nu putem să trecem și peste o semnificativă analogie între această pseudo- motivare a refuzului unui răspuns la obiect ( din cauză de… atribuire!) și cea pe care o invocă, atât de dezinvolt, multilateral-medaliata Laura Kovesi ori de câte ori ,,refuză să discute cu penalii’’! Epitetul ,,penalii’’ fiind și cel la care recurg, în mod curent, înfocații susținători ai Zeiței Anticorupției  atunci când, în Parlamentul European sau în alte forumuri comunitare, îi denigrează  pe adversarii lor politici și, de fapt, calomniază România. Funestul record în materie fiind deținut de europârâcioasa Monica Macovei sau de alți ciraci ai săi, și ei, îmbătrâniți în rele.

 De aceea, avea perfectă dreptate Oana Zamfir ca, în aceeași dezbatere, să spună,răspicat, adevărul că acest ,,demers odios’’ al Comisiei Europene este ,,unul pur românesc’’. Afirmație care trimite,fără greș, la nenorocita noastră manie de a ne externaliza conflictele interne. Mai pe românește spus de ne spăla rufele în public. Până aici, nimic nou sub soare! Numai că, tot ieri,a apărut o informație potrivit căreia  ,,surse diplomatice au confirmat DC News că Reprezentanța Comisiei Europene în România ar fi transmis (în 2012 n.n.) la Bruxelles mai multe nume decât cea din documentul arătat duminică seara la Antena 3, de Mihai Gâdea’’. Afirmație de o foarte mare gravitate căreia, de data asta, Reprezentanța Comisiei Europene în România, nu a mai găsit de cuviință să îi răspundă, fie și invocând pretextul ,,atribuirii din surse neoficiale’’.Punct!.

 Dar de ce ne-am mai mira, dacă și fostul ministru de justiție,Robert Cazanciuc, declară cu seninătate:,,Au existat puncte de vedere diferite fie pe raportul MCV, fie pe anumite poziționări ale Reprezentanței C E în România, dar nu îmi amintesc să fi fost liste concrete de persoane, ci în unele anexe tehnice, circulate între Comisia Europeană și Guvern se făcea referire la situații care te-ar putea duce cu gândul la cazuri concrete ale unor persoane’’. După care, fostul purtător de cuvânt al  Laurei Kovesi,din vremea când actuala Nefertiti era Procuror General al României, revine și întărește:,,Referiri concrete, nume, nu îmi amintesc’’.

 Așa stând lucrurile este de apreciat faptul că Primul Ministru, Viorica Dăncilă, a cerut Ministrului de Justiție, Tudorel Toader, să îi comunice ,,cu celeritate’’dacă, în perioada 2012-2018, Comisia Europeană a transmis, direct sau în alt context, solicitări de genul celor din scrisoarea datată 10.10.2012. Totodată, s-a anunțat că Guvernul va solicita Comisiei Europene să ia măsuri pentru elucidarea circumstanțelor care au condus la întocmirea ,,listei negre’’și, de fapt, a acestei inacceptabile ingerințe în justiția din România.

 Mai mult ca sigur, niște prea plecate și ultra-pudibunde persoane vor sări ca arse, calificând  atitudinea premierului  ca fiind o catastrofală impolitețe și, mai rău,o cumplită aroganță față de fețele grele ale Uniunii Europene. Iertat să fiu dar nu vreau și nici nu pot să accept această idee! Dimpotrivă, sunt încredințat că, un asemenea demers urmărește numai și numai să se facă lumină, pe baza unor informații primite direct de la sursă, în cazul acestei situații absolut de neacceptat. Situație  care, - trebuie să o recunoaștem fără rezerve-, riscă să conducă la o pe cât de serioasă pe atât de nedorită scădere a încrederii românilor în marea construcție comunitară.

 Încredere pe care, prezentând, recent, rezultatele Eurobarometrului standard 88 din Raportul Național Pentru România, un comunicat difuzat de Reprezentanța Comisiei Europene în România o cota  la 66 %, peste media europeană de 57%. Titrând informația cu un înflăcărat și mobilizator euro-entuziasm:,,Pentru români, viitorul Europei sună bine!’’         

  Să dea Dumnezeu!Dar, pentru asta,  este imperios necesar  ca distinșii diriguitori ai Comisiei Europene să facă, în cel mai scurt timp, curățenie în lista surselor de informare asupra realităților românești. Și atunci,cu siguranță, pentru România și pentru români, viitorul Europei va suna mai bine!

  Am scris viitorul Europei, nu viitorul europârâcioșilor...

×