x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Herr Gunther Krichbaum și câteva simple coincidențe

Herr Gunther Krichbaum și câteva simple coincidențe

de Serban Cionoff    |    17 Feb 2018   •   13:08
Herr Gunther Krichbaum și câteva simple coincidențe

Una dintre întrebările care s-au pus cu o semnificativă frecvență după ce am luat la cunoștiință mesajul de categorică susținere, pentru DNA și pentru Laura Kovesi, pe care l-a dat joi seara președintele Klaus Iohannis a fost aceea dacă nu cumva, print-o asemenea declarative de adeziune domnul președinte nu încalcă ,în mod flagrant prevederile Constituției și, în acest fel, riscă să provoace legitime îngrijorări, în mod deosebit,  partenerilor nostril din Uniunea Europeană? Și iată că nu au trecut nici două zile de când, la Palatul din Dealul Cotrocenilor, domnul președinte al tuturor românilor a făcut aceste atât de controvesate declarații că ne-a și parvenit un semnal categoric de îngrijorare,ba încă unul exprimat în termeni foarte categorici :,,Orice atac împotriva DNA și a Laurei Kovesi este un atac împotriva independenței sistemului judiciar și a luptei anticorupției!’’

 Se vor găsi, cu siguranță, și de data asta, niscai cârcotași care să replice că asemenea afirmații nu sunt o noutate și că , în cam aceiași termeni, am mai primit  și alte numeroase avertismente. De acord, numai că, de data asta, avertismentul a fost lansat de către însuși președintele Comisiei de afaceri europene din Bundestag,Gunther Krichbaum, care îi cere, în mod public,președintelui Comisiei Europene,Jean Claude Juncker, nu numai să nu fie suspendat MCV-ul pentru România , ci să se meargă până la inițierea procedurii prevăzute de articolul 7 din Tratatul UE, care prevede inclusiv pierderea dreptului de vot în Consiliul UE, dacă se constată că acel stat nu a respectat legea și normele democratice.Or, după cum susuține, herr Gunther Krichbaum, pe un ton ce nu admite replica, așa și numai așa, trebuie văzute lucrurile!

De acord, și de data asta, îmi veți spune că nu e o noutate, fiindcă exact această idee a mai avut-o și europalamentarul Cristian Preda, binecunoscut și fervent tovarăș de idealuri anti-românești al europârăcioasei Monica Macovei. Care, și el, tot pe motiv/pretext de atentate la adresa indpendenței justiției făcea aceeași propunere.Dați-mi,însă, voie să adaug că nu este pentru prima oară când herr Gunther Krichbaum își manifestă profunda îngrijorare cu privire la soarta neprihănitei DNA și a democrației cătușelor. A făcut-o și acum un an, așa după cum, prin 2015, după ce  recunoștea, public, faptul că România îndeplinește criteriile tehnice pentru a fi admisă în Spațiul Schengen, domnia sa ridica obiecția că ,, există grăniceri(români,bineînțeles n.n.) care acceptă foloase’’.De unde tot despre corupție vorbim, nu-i așa?

 Dar stați puțin, vorba proverbului, că asta nu este totul!De exemplu, din informații care circulă pe canale media și pe care, până acum, nimeni nu le-a contestat, herr Gerhard Krichbaum are cu meleagurile românești anumite legături cu totul și cu totul speciale. Astfel, după cum aflăm dintr-un material apărut în ediția din 8 iulie 2015 a ,,Jurnalului Național’’, soția ferventului susținător al cauzei multilateral-medaliatei Laura Kovesi,s-a numit înainte de căsătorie Oana Harvalia, iar căsătoria civilă a avut loc la Sibiu, pe 5 noiembrie 2010. Unde, ghici-ghicitoarea mea, cine era primar al municipiului?...

V-ați grăbit, cumva, să închideți, crezând că am isprăvit lista coicidențelor? Nici nu știți ce pierdeați, fiindcă marile suprize abia acum vor veni. Aflați,prin urmare, că, înainte de a devein soția influentului parlamentar german, domnișoara Oana Harvalia a fost consiier personal al Monicăi Macovei în perioada în care aceasta exercita mandatul de ministru al justiției. După cum,cu câțiva ani mai înainte, domnia sa a deținut funcția de director executiv al Fundației ,,Părinți și copii’’. Fundație care avea ca important obiect al muncii adopțiile de către familii din alte state a copiilor din România. Cum, în ce condiții se efectuau acestea dopții, aflăm din declarațiile Teodorei Bretzi, la acea vreme secretar de stat la Oficiul Român de Adopții (ORA) citate , de asemenea, în articulul din ,Jurnalul Național’’:,,În România, adopțiile s-au făcut pe bandă rulantă. Copii înfiați erau tratați ca o marfă’’.

  Acesta fiind una dintre principalele cauze pentru care, în anul 2001, guvernul Adran Năstase a dispus întreruperea adopțiilor. Motiv pentru care Monica Macivei și ai săi aveau să i-o plătească,ulterior, cu vârf și îndesat celui în al cărui mandate de premier România a purtat și a încheiat cu success negocierile în vederea aderării la Uniunea Europeană!

 Palmaresul herr Gunther Krichbaum nu ar fi însă complet- la capitolul preocurpări aparte pentru România- dacă nu am adăuga și faptul că același înalt personaj a susținut- fără dovezi,bineînțeles!- că organizarea Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu ,,nu a corespuns standardelor europene’’. Afirmație nedovedită, așa după cum a fost și dezinformarea mincinoasă transmisă de către Traian Băsescu direct cancelarului Angela Merkel potrivit căreia suspendarea președintelui nu este prevăzută în Constituția României. Iar, pentru a fi consecvent cu propria-i viziune- fondată pe dovezi sau numai indusă?!- tot herr Gunther Krichbaum afirma, înainte de alegerile din 2012, că acestea ,,ar putea fi fraudate’’.Afirmație pe care,iarăși, nu știu dacă, ulterior, a corectat-o și despre care nu am cunoștiință ca o autoritate a statului de drept din România să îi fi cerut explicații.

 Nu putea încheia acest edificatory, cred, palmares al președintelui Comisiei de afaceri europene din Bundestag, dacă nu aș menționa- fie și ca un simplu fapt divers- că, în anul 2010, herr Gunther Krichbaum a fost decorat cu ,,Steaua României’’de către președintele Traian Băsescu. Simplă coincidență, și aceasta, nu-i așa?...

  Iată, așadar, cum vine de se leagă povestea copleșitoaei preocupări a înaltului parlamentar german privind atacurile împotiva(in) justiției de rit băsisto- macoveist, dar mai ales, cererea inistentă, dacă nu chiar imperativă, a aceluiași herr Gunther Krichbaum de a i se aplica țării noastre foarte grave sancțiuni, exact în anul premergător exercitării de către România a președinției Consiliului UE.

 Aceasta fiind, și ea, tot o simplă coincidență, în regim de lucru PPE-ist, nu-i așa?

                                                                       Șerban CIONOFF

 

×