x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O cădere așteptată cu delicii

O cădere așteptată cu delicii

de Adrian Cercelescu    |    18 Noi 2015   •   07:38
O cădere așteptată cu delicii
Parlamentul a fost acuzat pe nedrept că era în stare să treacă prin comisii și un guvern tras la sorţi de Loteria Română, din cartea de telefon. Da, așa ar fi făcut, dar analizând oferta lui Dacian Cioloș, probabilitatea de a ieși un depanator TV la Justiţie și o dansatoare exotică la Sănătate era la fel de mare. De fapt, Parlamentul nu a fost corect înţeles pentru că se află în situaţia celor doi ardeleni care ciocneau în cârciumă și, în loc să spună „Noroc!”, ziceau „Rău!”. Ardelenii își cumpăraseră un câine, Parlamentul ne-a votat un guvern, și în ambele cazuri s-a mers pe ideea că e bine să fie rău.

Asupra Cabinetului tehnocrat Cioloș apasă o prezumţie de incompetenţă egalată doar de performanţa de a fi primul guvern din lume remaniat de două ori înainte de învestire. Faptul că s-a prezentat cu o viziune din avion asupra României nici nu mai contează; putea veni și cu Planul Marshall. Liderii marilor partide politice i-au dat ieri misiunea imposibilă de a merge pe două drumuri odată: unul al PSD-ului, altul al PNL-ului. Dragnea a spus-o cu ameninţări („nu este un vot în alb”), Blaga folosind un slogan din campania lui Klaus Iohannis („să facă paşi concreţi şi semnificativi pentru România lucrului bine făcut").
 
PSD a votat ieri ca să mai aibă o șansă de revenire în 2016, PNL – pentru că era vorba de o nominalizare venită de la fostul său șef, ajuns la Cotroceni. Ce frustrare pentru liberali, care la ora asta puteau începe vânătoarea de pesediști, prin ministere și agenţii.
 
Ceva îi unește, însă. Întreaga clasă politică înjurată de „stradă” s-a instalat confortabil în opoziţie și așteaptă cu delicii ca tehnocraţii să-și rupă gâtul. Imaginaţi-vă că Guvernul Cioloș ar face o minune administrativă și că la toamnă s-ar lăsa cu blocat Bucureștiul, dacă îl schimbă. Varianta aceasta se numește coșmar politic.

×