x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei, Klaus Iohannis, da! Clown Iohannis, nu!

Punctul pe Ei, Klaus Iohannis, da! Clown Iohannis, nu!

de Dan Dumitrescu    |    08 Feb 2017   •   14:51
Punctul pe Ei, Klaus Iohannis, da! Clown Iohannis, nu!

Klaus și Werner cotonogesc urât rău de tot trufia bietului Iohannis. Primarul de la Cotroceni a cam rămas fără scula puterii și nu pare dispus să se împace cu această realitate de fapt nici în ruptul capului. De aceea a început el să colinde prin toate gropile în speranța că va reuși să-și revitaminizeze statutul. Numai că parkinsonul politic ce-i caracterizează căutările îi joacă feste de toată frumusețea.

Democrația nu-l mai ajută pe imobiliarul de la Sibiu deoarece ALEȘII dispuși să-l urmeze pas cu pas sunt la rându-le destul de minoritari. S-a frânt și propteaua imaginată de veneticii tehnocrației, venetici care nu mai au puterea conferită vremelnic și accidental de parșive rețete incendiare. În aceste condiții, Klaus și Werner, împreună cu Iohannis, bagă disperare maximă în încercarea de a-și încropi o altfel de echipă, o echipă numai bună să-l ajute în competiția blaturilor. Transferurile puse la cale în acest sens forțează însă trocuri ușor confundabile cu colcăiala de troacă. Iohannis cotrobăie după eventuali coechipieri – coechipieri cât mai forțoși – prin vestiarele unor instituții care în mod normal n-ar avea ce căuta pe islazul politic. ALEȘII nu se pot înhăita cu NUMIȚII decât în afara legii. Iar cei care acceptă astfel de înhăitări etalează vulnerabilități care-i fac incompatibili cu poziția ocupată. Astfel de înhăitări transformă în indicii temeinice acele suspiciuni rezonabile care vizează anumiți parchetari și acoperiți ai neamului.

Oamenii, fie ei gânditori sau doar instinctuale dihănii bipede, au tot dreptul să-și etaleze acel subiectivism care le creionează personalitatea. Acceptarea unei anumite demnități obligă însă la rigoare. Țurcanele și bufleii de tot felul își pasc existența după cum le e voia. Legea nu poate deveni însă o iesle a bunului plac. Legea nu poate fi mototolită înspre funcția de instrument al răzbunării prostești. Mascarada lozincardă, teatrul prost în care anumiți indivizi joacă rolul penibil al apărătorilor statului de drept nu mai păcălește pe nimeni. De aceea, aș dori ca la Cotroceni să funcționeze mandatatul Klaus Iohannis și nu mult prea orgoliosul clown Iohannis.

×