x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei - Mircea Valentin, controlor la guvernul ZERO?

Punctul pe Ei - Mircea Valentin, controlor la guvernul ZERO?

de Dan Dumitrescu    |    25 Sep 2016   •   13:46

Cutremurul și-a făcut din nou datoria. N-a dărâmat, n-a ucis, dar nici foarte discret n-a fost. De această dată ne-a zgâlțâit doar atât cât să mai tulbure nesimțirea în care odihnim de ani buni. N-aș zice însă că furia pământului a reușit să distrugă peste tot rutina păcătoasă. Rândașilor le-a fost lăsată libertatea de a mai gândi puțin la viața lor și de a-și reveni din panică pe proprie răspundere. Blindații puterii, în schimb, nu au ratat prilejul de a folosi chiar și cutremurul ca recuzită a luptei pentru ciolan.

Mircea Valentin, băsist reciclat în guvernul Cioloș ca șef al corpului de control, s-a dat din nou în stambă. Se știe cum și-a antrenat trebălăul tehnocrat urdorile în anchetarea tragediei de la Colectiv. Atunci incompetența l-a parcat prin fel de fel de gropi care l-au îndepăratat de scopul propus. Colaborarea masivă cu presa tolontaniană și încercarea de a exploata cu cinism emoția colectivă n-au reușit să consolideze convingător lucrarea împotriva lui Raed Arafat. Eșecul nu are însă darul de a potoli vreodată pornirile viscerale. Victima ideilor puține și fixe încearcă acum să folosească cutremurul pentru un nou asalt la Arafat. Dar și de această dată omul cutreieră, fudul și destul, prin niște gropi de toată fala.

Mircea cel Valentin își proptește cu furie oiștea-n gardul instituțiilor statului și al televiziunilor de știri. Pehlivanul feisbucește asiduu despre odioasele televiziuni de știri, care nu informează cu promptitudine. Așa că televiziile sunt ZERO. Dar tot ZERO sunt, în opinia feisbucistului, și instituțiile statului care-și umflă mușchii doar pe la simpozioane, nu și în situații critice. Mă-nțelegeți... Adică instituții, adică IGSU, adică Institutul pentru Fizica Pământului. Adică, în total, Arafat.

Lipsa de control a celui mai controlor guvernamental este seducătoare. De și-ar mai reveni el o țâră din zgâlțâială ar afla că primele instituții informate în caz de urgență (cutremur) sunt președinția și guvernul. Iar guvernul, dacă guvernează, se ocupă de mobilizarea celorlalte instituții din subordine. Dacă nu guvernează devine un ZERO numai bun să angajeze un Mircea Valentin pe post de controlor.

×