x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Scandalagiii de la poarta Instanței Supreme

Scandalagiii de la poarta Instanței Supreme

de Dan Constantin    |    05 Oct 2017   •   08:10
Scandalagiii de la poarta Instanței Supreme

Justiția făcută pe culoarele instanțelor nu mai încape în clădiri, ci a început să dea pe afară. Modelul a fost lansat de regizorii de imagine ai DNA care convocau presa anunțând programul de audieri. Reporteri acreditați și agreați aveau poziția rezervată și întrebările dictate; ca recompensă primeau pe surse informații despre ce se discuta înăuntru, știind acuzele chiar înaintea avocaților apărării. Costache & Co., plasați pe culoarul media, lucrau cot la cot cu procurorii și judecătorii din culoarul justiției pentru a pune covorul pe care să fie terfelite țintele.

Acum, printre ziariștii care transmit informații de la instanțe se amestecă și provoca­tori care vin cu recuzită pentru propaganda audio-video. Cătușe, pancarte, portavoce sunt folosite la ușa sălii de judecată de la Înalta Curte de Justiție și Casație, deve­nită câmp de demonstrații. Zurbagii profesioniști angajați cu ora fac presiune asupra instanței și nimic nu-i împiedică să pertur­be solemnitatea locului, deja transformat în loc de scandal. Ceea ce se întâmplă la audierile lui Dragnea la Înalta Curte de mai multe luni fără ca nimeni să ia măsuri de asanare pe holurile instanței și în curtea instituției din Batiștei a fost temelie pentru escaladarea acestor penibile exprimări de opinie până la violență. Mălin Bot, un ziarist confuz ca statut, plasat pe post de vector de opinie, se crede o victimă. Manipularea de doi bani, că respectivul ziarist a fost împie­dicat să-și exercite profesia de alți indivizi mai musculoși, atrași și ei de scandal, nu prea rezistă mai departe de studioul tv în care își consumă frustrările o serie de acoliți botoși.

Când Băsescu ajungea să dea declarații la parchet, protec­ția SPP făcea scut în jurul ,,obiec­tivului”. Când același Bot, cu o echipă de export, au mers să defileze cu lozinci la Parlamentul European, ca să apere RPR - adică Republica Procurorilor România - paznicii i-au liniștit imediat. La București însă, zurba­giii și ambuscadele de la porțile instanțelor sunt în plină expansiu­ne de etalare a atașamentului la ,,statul de drept”. Următoarea etapă ar fi plasarea în robă a agitatului Bot și introducerea lui direct printre judecători. Etapa ,,procurori” a bifat-o cu brio!

×