x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Șeherezada s-a mutat la tribunal?

Șeherezada s-a mutat la tribunal?

de Serban Cionoff    |    19 Ian 2018   •   18:21
Șeherezada s-a mutat la tribunal?

Credeați că Șeherezada, personajul din ,,1001 de nopți’’ a rămas acolo, în pagini de poveste? Vă înșelați! Șeherezada este aici, printre noi și își deapănă firul vorbelor la urechile unor distinși împărțitori de dreptate. Făcându-i să se  amâne la nesfârșit și nu chiar pe foarte clare motive, decizia definitivă într-o foarte urâtă poveste în care niște puciști cu epoleți au târât obștea jurnaliștilor și uniunea noastră de creație. Mă refer la noua rafală de amânări pe care judecătoria sectorului 1 din București le-a decis, pentru a n-a oară, în loc să pronunțe deciziile ce se impun spre a pune capăt blocării activităților Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România de către un comando de  jurnaliști cu epoleți.

 Este vorba despre o dublă amânare:-1) amânarea, pentru 25 ianuarie 2018- adică pentru a 8-a oară!-, a judecării dosarului Adunării Generale din 2 septembrie 2017, cu un total de 26 de participanți,prin care puciștii au încercat să își aroge calitatea de entitate reprezentativă a ziariștilor români și-2) amânarea - tot pentru 25 ianuarie !!!- a judecării Apelului înaintat de către gruparea uzurpatoare prin care este contestată Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie 2017,având 177 de participanți, care a ales, în mod statutar și legal, adevărata conducere a uniunii. Iar dacă la toate acestea adăugăm că în perioada următoare va fi judecat și Apelul înaintat de conducerea statutară și legală a UZPR după ce i-a fost respinsă cererea unei Ordonanțe Prezidențiale ( cerere inițiată în noiembrie 2017)pentru obținerea cheilor sediului confiscate în mod samavolnic de către unul dintre puciști , ne este clar că Șeherezada a reînviat și își deapănă urzelile de poveste. Deși, după cum stau lucrurile, înclin să cred că, de data asta, numai este vorba despre acea frumoasă, bună și înțeleaptă făptură din basmele arabe, ci despre o nărăvită în rele și în perfide tertipuri, pe care au fabricat-o și au pus-o la treabă cadre de nădejde din laboratoarele diversiunii, manipulării și învrăjbirii. Care au nevoie și de o breaslă a ziariștilor măcinată de patimi,suspiciuni și resentimente. Prietenii(lor) știu,desigur, de ce…

 De parcă astea nu le-ar fi fost de ajuns, manipulatorii din umbră au reușit, din păcate, să facă așa încât băsnelile otrăvite ale falsei  Șeherezade să dobândească trecere pe lângă câțiva dintre imparțialii magistrați de la judecătoria sectorului 1. Iar, pentru ca absurdul să fie dus până la capăt, trebuie luat în calcul și faptul că, în toate cazurile menționate , pentru distinșii judecători au atârnat foarte greu în balanță- în mod decisiv,chiar!- intervențiile repetate ale unei așa-zise Uniuni  a Artiștilor Plastici din România (mai precis de la Alba Iulia). Uniunea care, în realitate, se rezumă la profesorul T M! Pretinsă uniune care, deși nu este recunoscută legal, a reușit- prin nu știu  ce tertipuri și mai ales, în folosul cui anume- să îi facă pe distinșii jurați să amâne, de atâtea ori, pronunțarea unor sentințe drepte și corecte.

 Până una-alta, lucrurile nu stau altfel nici în cazul cercetărilor pe care Circa 1 de Poliție din București le-a demarat în dosarele de urmărire penală intentate de către conducerea statutară și legală a UZPR privindu-i pe trei dintre cei mai agresivi dintre ocupanții abuzivi ai sediului UZPR. Am făcut mențiunea ,,deocamdată’’, ținând seama de situația deosebită cu care s-a confruntat, la vârf, Poliția Română și care, fără doar și poate, s-a resimțit și la celelalte paliere ale instituției. Motiv pentru care îmi păstrez încrederea că  mincinoasa Șeherezadă nu își va croi potecă și până la circa 1.

 Acestea sunt,pe scurt, faptele și m-ar bucura ca, după 25 ianuarie,  nu va mai fi nevoie de…  o  nouă revenire. Altfel spus,că nu va trebui să treacă cele 1001 de nopți și de tot atâtea zile până când jurații de la instanța sectorului1 să se pronunțe!

×